Messi: PSG är som Manchester City

”Vet inte om de kan utmana i Europa”

Foto: Foto: AP
Messi är favorit till Ballon d'Or.
FOTBOLL

Leo Messi I Paris Saint-Germain?

25-åringen avfärdar bestämt möjligheten och ifrågasätter samtidigt Paris projekt.

– Jag vet inte om de har resurserna att utmana i Champions League, säger Messi till France Football.

Leo Messi är favorit till att ta hem sin fjärde raka Ballon d'Or. Efter måndagens nomineringar till priset gav argentinaren en längre intervju med tidningen bakom trofén, franska France Football.

”Tar tid att bygga ett lag”

25-åringen delade då bland annat med sig av sin syn på franska miljardbygget Paris Saint-Germain. Klubben leder ligan efter sommarens värvningar av bland andra Thiago Silva, Ezequiel Lavezzi och Messi förre lagkamrat från Barcelona Zlatan Ibrahimovic.

– Jag tror att de kan vinna den franska ligan med alla avgörande spelare. Men det tar tid att bygga ett lag, säger Messi.

Argentinaren uttrycker också tvivel kring PSG:s chanser att redan nu utmana Europas största klubbar.

Avfärdar övergång till PSG

– Jag vet inte om PSG har resurserna att utmana de stora lagen i Champions League den här säsongen. Deras situation påminner mig om Manchester Citys. Det är inte lätt att bygga ett lag när du har spelare som kommer in från världens alla hörn.

PSG har öppet deklarerat att klubben planerar att fortsätta värva storstjärnor. Någon möjlighet att locka över Messi har de dock inte.

– Nej, nej! Jag har de bästa lagkamraterna i världen i Barcelona. Vi kämpar om titlar varje säsong. Barcelona är en vacker stad och Barça är klubben som uppfostrat mig. Jag kan helt ärligt talat aldrig se mig själv lämna Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM