”Lagkamraterna är rädda för Zlatan”

Pires: Vågar inte passa någon annan

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic låg bakom allt med fyra assist när Paris Saint-Germain slog Dinamo Zagreb i Champions League.

Samtidigt har svenskens lagkamrater fått kritik av förre landslagsmannen Robert Pires, numera expert i fransk TV.

– De är rädda för Ibrahimovics reaktion om de inte passar honom, säger fransmannen.

Foto: AP
Robert Pires.

Det var efter PSG:s förlust mot Saint Etienne, där Zlatan Ibrahimovic visades ut, som Robert Pires uttryckte sig kritiskt mot topplaget. 39-åringen är numera expert i fransk TV och imponerades inte av Ibrahimovics lagkamrater.

– Jag har sett alla PSG:s matcher den här säsongen och blev inte överraskad över förlusten. De finns fortfarande inget lagspel i PSG utan allt handlar om individuella prestationer från stjärnor som Ibrahimovic och (Jérémy) Menéz som kan avgöra matcherna på egen hand, sa Pires, citat som fått spridning i världen och bland annat återges av kroatiska Sportske Novosti och slovenska Dnevnik.

”Fruktar Zlatans reaktion”

Den förre Marseille-spelaren menar att den franska klubben är för beroende av Zlatan.

– Jag får känslan att spelarna väntar på att Ibrahimovic ska lösa allt och inte vill ta något eget ansvar utan istället gömmer sig på planen. Det som gör allt ännu värre är att de verkar vara så oroliga över att göra fel att de hela tiden försöker få bollen till Ibrahimovic som ställs ensam mot försvaret. De försöker inte hitta en lagkamrat på mittfältet eller en annan anfallare, vilket kanske skulle ha varit ett bättre alternativ, eftersom de fruktar Ibrahimovics reaktion. Att han ska skrika åt dem för att de inte passar bollen. Det är inte bara motståndarna som rädda för Ibrahimovic utan även hans lagkamrater vilket inte är bra för PSG, säger Pires.

ARTIKELN HANDLAR OM