PSG-höjdarens utspel mot domaren: ”Hela matchen avgörs där”

Sportchefen reagerade starkt på utvisningen av Sakho

Foto: SCANPIX
Leonardo
FOTBOLL

PARIS. PSG missade chansen att rycka i tabellen och efter matchen var Leonardo vansinnig – på domaren.

– Jag vet inte vad som händer med domarna, vet inte om de är professionella, om de tränar sig och förbereder sina matcher, säger PSG:s sportdirektör till Canal Plus efter matchen.

I det tajta toppläget i tabellen av Ligue 1 missade Paris Saint-Germain chansen att göra ett litet ryck i går och gjorde i stället som de två huvudkonkurrenterna Lyon och Marseille och spelade oavgjort. Men resultatet borta mot regerande mästarna Montpellier var långt ifrån någon okontroversiell historia, i alla fall om man frågar PSG:s sportdirektör Leonardo.

Leonardo reagerade starkt på utvisningen av Mamadou Sakho i matchens tionde minut, där Leonardo menar att Montpelliers Gaëtan Charbonnier var minst lika skyldig.

– Jag förstår inte varför domaren visar ut honom, säger Leonardo efter matchen till Canal Plus och firade därefter av en rejäl sågning av domaren Clément Turpin.

”Vi är inte nöjda”

– Jag gillar inte att prata om domarna egentligen, men när matchen börjar så här... Hela matchen avgörs där. Jag är inte emot domarna, men man måste tänka efter innan man visar ut någon. Jag vet inte vad det är med domarna. Jag vet inte vad de gör, om de är professionella, om de tränar, om de förbereder sina matcher. Alltså, jag vill inte att det ska vara någon speciell uppmärksamhet från deras sida för att vi är PSG. Vi har redan Momo Sissoko kallad till disciplinnämnden och Ibra avstängd två matcher. Jag är bara rädd att det blir för mycket fokus på oss, vi vill bara bli normalt behandlade och normalt dömda. Alla inom fotbollen måste vara professionella, det här är inte bra, vi är inte nöjda, säger Leonardo till Canal Plus.

PSG ligger för tillfället etta i Ligue 1 på lika många poäng som Marseille och en poäng mer än Lyon, men de båda lagen har en match mindre spelad än Paris.

ARTIKELN HANDLAR OM