Tvingas förklara sig efter utbrottet

Leonardo rasade mot domarna – kallad till etiska rådet

Foto: AP/SCANPIX
Leonardo, sportchef PSG.
FOTBOLL

PARIS. Leonardo gick till hårt angrepp mot domarna efter PSG:s match mot Montpellier.

Nu är han kallad att förklara sig inför etiska rådet.

Det var efter söndagens match borta mot Montpellier, där Paris Saint-Germain tog en poäng efter att ha fått Mamadou Sakho utvisad redan efter tio minuter, som sportdirektören Leonardo fick spel. Till Canal Plus gick han till hårt angrepp mot domaren i matchen, Clément Turpin, och mot hela hans yrkeskår.

– Jag vet inte vad det är med domarna. Jag vet inte vad de gör, om de är professionella, om de tränar, om de förbereder sina matcher. Alltså, jag vill inte att det ska vara någon speciell uppmärksamhet från deras sida för att vi är PSG. Alla inom fotbollen måste vara professionella, det här är inte bra, vi är inte nöjda, sa Leonardo då till Canal Plus.

Krävde ”mer respekt” från domarna

Nu har det franska fotbollsförbundet valt att kalla Leonardo till det etiska rådet i slutet av året, för att förklara sin hårda attack mot domarna.

Även PSG:s tränare Carlo Ancelotti var kritisk till domarinsatsen efter matchen mot Montpellier, och krävde "mer respekt" från domarna, men klarar sig utan en kallelse till det etiska rådet, skriver l'Équipe.