Skrällen: Det bästa vore att gå till PSG

Neymar: Zlatan är min idol

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Barcelona och Real Madrid har jagat Neymar i flera år men fått nobben.

Nu säger Santos president att det bästa alternativet för 20-åringen vore franska Paris Saint-Germain.

– Det vore en dröm att spela med Zlatan Ibrahimovic. Han är en av mina största idoler, säger Neymar själv till franska Eurosport.

Enligt uppgifter i Spanien ska Barcelona redan ha gjort klart med en övergång för Neymar 2014. Det har hela tiden brassens klubb Santos förnekat och ska man tro presidenten Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro finns det ett bättre alternativ.

– Om Neymar skulle bestämma sig för att spela i Europa skulle jag, om han frågar mig om råd, be honom gå till PSG. Det är en klubb med traditioner och en klubb som skriver ett nytt kapitel i den europeiska fotbollen. Jag tror att det bästa valet för honom vore att spela i Paris, säger Santos president till franska Eurosport.

Neymar: Zlatan är fantastisk

Neymar själv uttrycker sig också positiv till möjligheten att spela i PSG.

– Det vore en stor ära för mig att spela i ett lag som Paris. Men just nu är inte rätt tid att lämna. Men vem vet, i framtiden kan det vara en möjlighet, säger Neymar till Eurosport.

Det finns flera saker som, utöver presidentens råd, faktiskt kan tala för en övergång till Frankrike. Ronaldinho inledde sin karriär i Paris-klubben innan han fortsatte till Europas allra största ligor och den franska klubbens sportchef Leonardo tog bland annat Kaká och Alexandre Pato till Milan.

Sedan har PSG också en spelare Neymar länge sett upp till.

– Det vore en dröm att spela med Zlatan Ibrahimovic. Han är en av mina största idoler. Han är fantastisk, säger 20-åringen.

Agenten öppnar för PSG

Santos har hela tiden slagit fast att Neymar blir kvar i klubben över VM 2014. Sedan kommer det bli en hård kamp mellan världens största klubbar om jättetalangen.

– Grabben har fått bud från Chelsea, Real Madrid, Barcelona och andra klubbar men han kommer inte lämna nu. Vad gäller PSG har det inte varit någon officiell kontakt ännu. Leonardo har frågat om Neymar och jag sa att det i dagsläget inte finns någon möjlighet, säger agenten Wagner Ribeiro.

Ribeiro förnekar kraftfullt att en överenskommelse redan skulle vara klar med Barcelona. Istället öppnar även agenten för Paris-klubben dit han redan sålt en annan av sina klienter, Sao Paulos Lucas Moura.

– Lucas var nästan klar för Manchester United. Men när Leonardo kontaktade oss bokade vi om våra flygbiljetter från Manchester till Paris. Så allt är möjligt inom fotbollen.

ARTIKELN HANDLAR OM