”Hon måste förbättra sin teknik – även om hon tycker den är bra”

Stjärnspelarna lyckades inte imponera på Sundhage

Foto: Foto: Nikolai Jakobsen
Log ändå. Trots att både matchen och de svenska anfallarnas insats var en besvikelse för Pia Sundhage skrattade förbundkaptenen i kapp med Kosovare Asllani och Lotta Schelin efter toppmötet.
FOTBOLL

PARIS. Lotta Schelins Lyon vann toppmötet mot Kosovare Asllanis PSG.

Men förbundskapten Pia Sundhage på plats var inte imponerad av sina offensiva krafter.

– Deras prestationer var ­inte bra i dag, båda två har mer att ge, säger Sundhage.

Foto: Foto: Nikolai Jakobsen
Pia Sundhage satt på läktaren.

Toppmötet mellan tabelltvåan PSG och ledarna Lyon är också mötet mellan två av Sveriges hetaste anfallsspelare inför EM på hemmaplan nästa år. Men varken Lotta Schelin eller Kosovare Asllani blev huvudfigurer i matchen som gästerna från Lyon vann med 1–0 efter mål på en straff dömd för hands i straffområdet.

– Jag tycker det är tveksamt. Det är vår lagkapten (Sabrina Delannoy) som får bollen på sig, men hon höll handen intill kroppen, ­säger Kosovare Asllani.

”Värda att vinna”

Lotta Schelin såg inte straffsituationen.

– Nej, men jag tycker att vi var värda att vinna i dag. PSG har knappt har någon målchans och vi känns farligast, säger Schelin.

De bådas förbundskapten Pia Sundhage fanns på läktaren på Stade Charléty och var inte imponerad.

– Deras prestationer var inte bra i dag, varken Lottas eller Asllanis. De har mer att ge. Visst kan de båda säga att de inte fick några bollar att jobba med, men det blir man inte en bättre spelare av. Ansvaret är ändå ditt eget, säger Pia Sundhage till Sportbladet efter matchen.

”Förbättra tekniken”

Vad ska de jobba med?

– Det är inte lätt för Asllani i dag, men då får man jobba med styrka, även mentalt. Hon är hårt uppvaktad, men då säger jag att hon måste hon förbättra sin teknik. Det kommer hon inte bli glad över, för hon tycker att hon har en bra teknik, men det ska inte spela någon roll vad för slags spelare du har omkring dig, för hon ska klara det. Hon kommer göra det lagom till EM tror jag, säger Pia Sundhage, som också rest till Paris för att ­sitta ner och prata med sina två frankrikeproffs.

– Lotta har en fantastisk båglöpning, men i dag får hon inte bollar där och då måste man springa annorlunda. Hon kan löpa mer, ­växla tempo och vara mer aktiv, säger Pia Sundhage.