Ibrahimovic: Vill inte vara lagkapten i PSG

Kapten Jallet: Inte svårare att vara kapten här

Foto: AP
Zlatan gärna kapten i blågult – men inte i PSG.
FOTBOLL

I landslaget ja – men i PSG nej.

Zlatan Ibrahimovic vill inte ta över lagkaptensbindeln från Christophe Jallet.

– Det är inget för mig, säger svensken.

Paris Saint-Germains lagkapten Christophe Jallet hyllar i en intervju med Fifas hemsida skyttekungen Zlatan Ibrahimovic.

– Han är en toppspelare. Det är en ära att spela bredvid honom. Det är också extra motiverande och något som hjälper alla spelare runt honom att utvecklas, säger Jallet.

När managern Carlo Ancelotti skulle välja lagkapten i somras fick den 29-årige fransmannen förtroendet. Detta i ett lag som kryllar av världsstjärnor och mer namnkunniga spelare än honom själv.

”Handlar om att vara medlare”

– Att vara kapten här är inte svårare än att vara det någon annanstans. Det finns inget mörkt eller ovanligt med det. Det handlar bara om att vara en medlare och betyder att du har lite mer ansvar i gruppen, säger ytterbacken.

Störste stjärnan Zlatan Ibrahimovic sa efter 4-0-segern mot Troyes att han inte heller är intresserad av att ersätta Jallet, trots att 31-åringen som bekant är lagkapten i det svenska landslaget.

– Nej, det är inget för mig. Den som är kapten ska vara många år i klubben, jag har bara kontrakt på tre år, sa svensken.

ARTIKELN HANDLAR OM