Beskedet: PSG i samtal med José Mourinho

Franska uppgifter i natt: Zlatan kan återförenas med demontränaren

Foto: Scanpix.
José Mourinho, Real Madrid.
FOTBOLL

NICE. Zlatan Ibrahimovic är på väg att få sin favorittränare till Paris SG.

Le Parisien uppger i dagens upplaga att PSG:s qatariska ägargrupp nyligen haft en första förhandling med José Mourinho, 49.

Efter lördagkvällens tuffa förlust bort mot Nice, 1–2, var nuvarande PSG-tränaren Carlo Ancelotti överraskande frän i kritiken av de egna spelarna.

– Vi är inte ett lag utan en formation, med individuella spelare som spelar för sig själva. Jag måste hitta en lösning på det här. Jag är inte besviken på enstaka spelare, jag är besviken på hela laget.

– Paris SG är ett seriöst projekt, men just nu är inte mina spelare seriösa. De tar inte sitt ansvar, sa Ancelotti och la till:

– Jag kommer göra något radikalt för att ändra på det här.

Ancelotti på väg bort

Ett uttalande som öppnade för nya spekulationer.

En variant kan vara att Ancelotti själv lämnar PSG, antingen vid årsskiftet, mycket beroende på hur den spelmässigt närmaste tuffa månaden utvecklar sig, eller till sommaren.

Franska Le Parisien publicerar i dag initierade uppgifter, som Sportbladet fått ta del av, om att PSG:s ägare, Qatar Investment Authority med PSG-presidenten Nasser Ghanim Al-Khelaifi i spetsen, under november träffat José Mourinho.

Le Parisien hänvisar till källor nära Al-Khelaifi.

Ambitionen är att Mourinho ska ta över PSG till säsongen 2013-2014.

Det kontroversiella är att portugisen så sent som i våras förlängde sitt avtal med Real Madrid att gälla till och med 2016.

För att lösa affären kan PSG tvingas betala en rejäl övergångssumma till Real Madrid för att kunna få supertränaren.

Pendla från London

Det har tidigare förekommit uppgifter som kopplat Mourinho till PSG eftersom delar av portugisens familj ska bosätta sig i London där dottern ska studera. Mourinho kan då pendla mellan huvudstäderna.

Le Parisiens uppgifter visar att det är mer än bara rykten som ligger bakom.

Mourinho skulle också kunna vara en möjlighet att få en tveksam Zlatan Ibrahimovic att stanna i PSG.

I sin bok ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” beskriver anfallaren demontränaren:

– José Mourinho är big star. (...) Killen säger vad han vill. Jag gillar honom. Han är ledaren för armén. Men han bryr sig också. Han messade mig hela tiden i Inter och undrade hur jag mådde, skriver Zlatan och författaren David Lagercrantz.

Tidigare rykten om Mourinho och PSG

gillar varandra Nu talar mycket för att Mourinho och Zlatan snart kommer att samarbete igen.

10 november: Mourinho gläntar på dörren för en flytt till PSG. ”Tanken på att bli mästare i ytterligare ett land är motiverande. Jag har blivit mästare i fyra länder”, säger Mourinho till franska BeInSport.

20 november: Madrid-tidningen AS uppger att Mourinho varit i London för att köpa hus. Enligt AS vill portugisen bosätta sig där eftersom hans 16-åriga dotter studerar på en konstskola i staden. Avståndet till Paris med tåg är två timmar och enligt den spanska tidningen kan Mourinho tänka sig att pendla dit.

27 november: Spanska Sport skriver att sprickan mellan Real Madrids president Florentino Perez och Mourinho är så stor att det mesta talar för att portugisen lämnar klubben i sommar. Samtidigt rapporterar tidningen att PSG har gett sig in i jakten på Mourinho.

30 november: Gazzatta dello Sport skriver att PSG försöker värva Mourinho och Cristiano Ronaldo. Tidningen menar att Real Madrid kan tänka sig att släppa Ronaldo – om man kan hämta in Radamel Falcao från Atletico Madrid.