Beckhams nya hyllningar till Zlatan

Öppnar för förlängning med franska storklubben

Gillar sin svenske lagkamrat.
FOTBOLL

David Beckham, 37, hyllade Zlatan Ibrahimovic, 31, när han skrev på för PSG. Efter tre veckor i klubben vill Beckham fylla på med ytterligare hyllningar till svensken.

– Han är en fantastisk spelare och vi kan göra stora saker tillsammans. Jag älskar hans mentalitet, säger Beckham till l'Equipe.

Dessutom öppnar engelsmannen för att förlänga sitt kontrakt med klubben.

David Beckham har fått en drömstart på sitt nya liv i Paris och franska storklubben PSG. Ett inhopp mot Marseille förra helgen och direkt inblandad i Zlatan Ibrahimovics 2-0-mål. Det följde han upp med sin första match från start i onsdags, seger igen mot Marseille igen, denna gång i cupen.

Man kan lugnt säga att den engelska ikonen börjar bli varm i de europeiska skorna efter åren i USA, och Los Angeles Galaxy.

"Zlatan en stor spelare"

I en intervju med franska l'Equipe i dag berättar han om hur det är att vara tillbaka på den stora scenen, och att vara lagkamrat med den svenska superstjärnan Ibrahimovic.

– Det finns en blandning av unga spelare och stora spelare som Ibra. Det kan vara svårt för en stor klubb att se till att alla spelare har samma hunger att vinna. Ibra är ett bra exempel på spelare med hunger. Han tänker fotboll, han ser fotboll, och han fortsätter att jobba hårt och han vill vinna hela tiden, säger Beckham till l'Equipe.

Räds Zlatans storlek

Engelsmannen har kontrakt med PSG till slutet av säsongen och han känner sig tacksam över att vara en del av projektet, och tycker att det bara är kul om hans varumärke kan hjälpa klubben framåt. Men när han pressas på om Zlatan har ett stort ego får han påminna reportern om att han är lite för kort i rocken för att ge sig på Zlatan.

– Zlatan är mycket större än mig!, säger Beckham med ett skratt.

– Alla har ett ego, i viss utsträckning, men Zlatan är en fantastisk kille. Innan jag kom hit kände jag till honom som spelare. Jag såg honom spela i ett par av världens största klubbar, men jag kände honom inte som person och lagkamrat. Nu har jag endast varit här i tre veckor men kan säga att jag inte träffat många spelare i min karriär som är lika professionella som Zlatan, fortsätter han.

Öppnar för förlängning

Och vad gäller samarbetet med svensken på fotbollsplanen ser han bara möjligheter.

– Jag tycker inte det är några problem för Ibrahimovic att spela med mig. Han är en fantastisk spelare och vi kan göra stora saker tillsammans. Jag älskar hans mentalitet, säger Beckham till l'Equipe.

I en intervju med franska Canal Plus i går öppnade även Beckham för att förlänga med klubben. På frågan om hans kontrakt sträcker sig förbi juni svarade han "inte än".

I morgon spelar Beckham och Zlatan ligamatch borta mot Reims. Det återstår att se om stjärnorna startar tillsammans igen.