"Spricka i PSG efter Leonardos uttalande"

Uppladdningen inför CL-returen långt ifrån optimal

1 av 4
Leonardo är i blåsväder. Här intervjuas han av Sportbladet efter en tidigare match.
FOTBOLL

I lördags förlorade det franska storbygget PSG överraskande mot Reims.

– Vi är inte gjorda för sådana här matcher, vi är ett lag gjort för att spela i Europa. PSG är för Europa, inte för Frankrike, konstaterade sportchefen Leonardo efter matchen.

Efter uttalandet ska PSG:s ledning enligt franska medier ha tröttnat på sportchefen och planerar att ge honom sparken.

Uttalandet har rört om i Frankrike, och många av PSG:s konkurrenter har varit upprörda. Som till exempel Reims försvarare Mohamed Fofana.

– Att säga att de inte är gjorda för denna typ av matcher är bisarrt. Klubbar som Manchester United, Real Madrid eller Barcelona klagar inte över att de behöver spela mot mindre klubbar. När de förlorar har de klass nog att gratulera vinnarna.

"Oroande"

Uttalandet föll inte heller PSG:s president Nasser al-Khelaifi i smaken. Enligt franska tidningen Le Parisien ska presidenten ha blivit förbluffad av uttalandet, som inte klingar med det projekt han tänkt sig.

– Hans kommunikation är oroande med tanke på vilka pengar som investerats för att bygga ett konkurrenskraftigt lag, säger en av al-Khelaifis "nära vänner" till Le Parisien.

Relationen mellan Leonardo och al-Khelaifi ska enligt Le Parisien ha tagit rejäl skada och enligt l'Equipe funderar ägarna nu på att göra sig av med Leonardo till nästa säsong.

Svår att förstå

Även spelarna ska ha reagerat på Leonardos uttalande.

– Leo är ibland svår att förstå. Jag tycker att han gjorde ett misstag när han uttalade sig så. Vi kommer att uppfattas som nedsättande och det ökar pressen på oss inför onsdagens match, säger en anonym spelare till Le Parisien.

I morgon spelar PSG returmöte mot Valencia i åttondelsfinalerna av Champions League. Första mötet, på bortaplan, vann man med 2-1. Zlatan Ibrahimovic är avstängd i morgon efter utvisningen i första mötet.

ARTIKELN HANDLAR OM