CL – då tappar Paris poäng i ligan

Foto: GETTY IMAGES
Lavezzi såg till att skjuta PSG till kvartsfinal i Champions League. I kväll väntar ligamatch mot Nancy och de har tidigare under säsongen haft svårt att ladda om efter CL-match.
FOTBOLL

Europaspelet går som på räls, men i ligan lurar faror bakom varje Champions League-match.

Paris Saint-Germain tar emot Nancy med ett oroande facit kring europa­äventyren.

– Fysiskt blir det inte­ ­någon lätt match för oss, säger tränaren Carlo ­Ancelotti.

PSG må ha kickat Valencia ut ur Champions League i veckan, men tongångarna inför kvällens möte med Nancy är inte särskilt optimistiska för det. Tvärtom. Det är Paris Saint-Germains prestationer mot bottenlag före och efter europamatcher som oroar i den franska huvudstaden.

Efter förra helgens förlust mot Reims gick sportchefen Leonardo ut och sa att PSG inte är ”ett lag gjorda för sådana här matcher, vi är ett lag gjort för att spela i Europa”, något som väckte starka reaktioner i Frankrike.

– Nu ska vi motbevisa Leonardos teorem, säger Carlo Ancelotti dagen före match, på en presskonferens där de allra flesta frågorna gällde PSG:s dåliga resultat i ligan före och efter spel i Europa.

”Väldigt speciella”

Resultatraden är lika lång som övertydlig. Under gruppspelet i Champions League tappade PSG hela elva poäng i ligan i matcher som spelade i anslutning till europamatcherna. Efter första åttondelsfinalmötet med Valencia förlorade PSG borta mot Sochaux i ligan, och inför onsdagens match vann Reims med 1–0 på Parc des princes.

– Vi har tappat många poäng före och efter Champions League. De matcherna är väldigt speciella, framför allt för spelare som inte är vana att spela de matcherna, säger Ancelotti.

Kvällens match spelas mindre än tre dygn efter urladdningen mot Valencia och Carlo Ancelotti vet vilka faror som lurar.

– Det är en jätteviktig match. Bara två, tre dagar efter Valencia. Fysiskt kommer den inte bli lätt. Laget har jobbat bra, men det blir inte lätt att spela intensivt. Vi är inte rädda, men vi ska ha respekt för Nancy som gjort bra resultat. De har alltid spelat bra mot Paris.

”Ibra var lycklig”

Ancelotti själv har den senaste tiden dragits med envisa rykten om att vara på väg bort från klubben, oavsett hur det går i Champions League i år. Hans sportchef Leonardo har, enligt flera franska medier, liknande planer och i går och i dag skriver italienska ­Gazetta dello sport att ­Juventus drar i Zlatan Ibrahimovic. Men Carlo Ancelotti fäster ingen större vikt vid ryktena.

– Ibrahimovic är inne i en bra period i sitt spel, han är mycket motiverad. Han var väldigt lycklig över att vi gick vidare i Champions League, säger Ancelotti.

PSG ligger två poäng före Lyon i tabellen och fem före Marseille. Tabelltvåan och -trean möts i morgon.

FAKTA

Här är matcherna som PSG förlorat före och efter CL

3 november: St-Etienne 1–2

17 november: Rennes 1–2

1 december: Nice 1–2

17 februari: Sochaux 2–3

2 mars: Reims 0–1