Ingen tog chansen – PSG har andrum

Oavgjort mellan Lyon och Marseille

Foto: AP
Lyons Lisandro Lopez.
FOTBOLL

Varken Lyon eller Marseille lyckades dra det längsta strået, utan stormötet rivalerna emellan slutade 0-0.

Det betyder att PSG behåller ett bekvämt avstånd ner till båda toppkonkurrenterna – och att Zlatan Ibrahimovic, 31, är ett steg närmre ännu en ligatitel.

I Frankrike har den smeknamnet ”Choc des Olympiques”, matchen mellan Olympique Lyonnais och Olympique de Marseille.

Vanligtvis är det explosiva målfester till möten, födda ur en rivalitet byggd mer på en bekantskap i toppen av Ligue 1 än någon geografisk eller politisk antipati. Så blev det inte den här gången.

Varken Rémy Vercoutre eller Steve Mandanda, målvakterna, blev överlistade utan den tajta, taktiska matchen slutade mållös.

Öppnar dörren för PSG

Det betyder att ligatvåan och trean inte lyckas pressa Zlatan Ibrahimovics Paris Saint-Germain, som numera har ett andrum på fyra och sju poäng till Lyon respektive Marseille. Ett någorlunda behagligt avstånd inför säsongens tio sista omgångar.

L'OM parkerar alltså fortsatt på tredje plats, den sista Champions League-paltsen i ligan, och har bara två poäng ner till Saint Étienne och sydkustrivalen Nice.

Franska l'Équipe slår fast att resultatet ”öppnar dörren för PSG”, och för Zlatan (som i går låg bakom ännu en seger) hägrar den tionde ligatiteln.

FAKTA

Resultat Ligue 1:

Lyon–Marseille 0–0

Publik: 40 000.

Nice–Montpellier 2–0 (2–0)

1–0 Stephane Bahoken (12), 2–0 Stephane Bahoken (24).

Publik: 11 642.

Bordeaux–Bastia 1–0 (0–0)

1–0 Cheik Diabaté (57).

Publik: 20 000.