Pst, Beckham – du glömde fotbollsskorna

1 av 8 | Foto: Reuters
FOTBOLL

David Beckham, 37, skulle showa och knorra in en frispark.

Ett problem dock: Han glömde att han hade finskorna på sig.

Se hur det gick i bildspelet här ovanför.

Samtidigt som Zlatan Ibrahimovic roar sig med att halka runt på Friends Arena befinner sig lagkamraten David Beckham i Kina efter att han nyligen utsetts till världsambassadör för kinesisk fotboll. Tanken är att ”Becks” ska promota sporten i Kina och inspirera ungdomar att börja spela fotboll.

– Jag är hedrad över att bli tillfrågad en så viktig roll i denna spännande period för kinesisk fotboll. Jag ser fram emot att marknadsföra världens största sport till de kinesiska idrottsfansen, då jag med egna ögon har sett det växande intresset för fotboll i Kina, säger Beckham i ett pressmeddelande från agentbolaget IMG.

Föll på rumpan

Under sitt besök i Wuhan skulle Beckham showa och sula iväg en patenterad frispark, han har ju knorrat in några stycken genom åren. Men försöket blev ungefär lika misslyckat som när han brände straffsparken mot Portugal i EM 2004.

Beckham, i skjorta, slips, finbyxor och finskor, halkade i det våta gräset och rumpan fick agera stötdämpare, vilket ni kan se i bildspelet här ovanför.

Om det väntas komma en uppföljare på filmen ”Skruva den som Beckham” från 2002 är i skrivande stund oklart.