”De borde hålla sig till sina grytor”

Franske legendaren fällde sexistiska kommentarer

FOTBOLL

Bernard Lacombe, rådgivare i Lyon och fransk fotbollsikon, är i blåsväder.

Under ett radioprogram kritiserade en kvinna i publiken Karim Benzemas säkra plats i landslaget.

– Jag diskuterar inte fotboll med kvinnor, det är så jag ser på det. De borde hålla sig till sina grytor, svarade Lacombe syrligt.

Foto: SCANPIX
Bernard Lacombe.

Olympique Lyonnais Féminin är Frankrikes och kanske världens bästa klubblag på damsidan. Lotta Schelins lag rankas etta i Europa av Uefa och är regerande mästare i både Champions League och klubblags-VM.

Det har inte påverkat Bernard Lacombe, ikon i klubben och presidenten Jean-Michel Aulas högra hand, eller hans syn på kvinnor i fotbollen.

I franska radiostationen RMC:s program ”Luis Attaque” fällde han sexistiska kommentarer när en ung kvinna i publiken kritiserade Karim Benzemas självklara plats i förbundskaptenen Didier Deschamps startelva.

Hårda ord

Lacombe svarade tvärt:

– Jag diskuterar inte fotboll med kvinnor, det är så jag ser på det. De borde hålla sig till sina grytor, sa han enligt Le 10 Sport.

Den nu 60-årige före detta anfallaren är franska ligans näst bästa målskytt genom tiderna och var startspelare i det franska landslag som gick hela vägen i EM 1984.

Bernard Lacombe är fortfarande vän med Karim Benzema, sin förre adept i Lyon. Den 25-årige Real Madrid-anfallaren har inte gjort mål för ”Les Bleus” sedan en vänskapsmatch mot Estland, 5 juni förra året.