PSG spelar stjärnorna i ligan – fyra dagar innan Barcelona

Foto: AP
Köerna utanför Parc de princes var långa när folk ville köpa biljetter till supermötet.
FOTBOLL

PARIS. Säsongens viktigaste match är fyra dagar bort.

Men Carlo Ancelotti låter inte det påverka kvällens genrep mot Montpellier.

– Det kan mycket väl bli det laget jag tar ut i kväll som spelar mot Barcelona, säger Ancelotti.

I Paris råder fotbollsfeber inför nästa veckas kvartsfinal i Champions League mot Barcelona. PSG har fått ta emot över 700 000 biljettförfrågningar till matchen på Parc des princes.

Clément Chantôme sa i onsdags att detta märks i klubbens omklädningsrum.

– I laget är Barcelona-matchen det enda alla tänker på, sa PSG:s mittfältare då.

Men tränaren Carlo Ancelotti säger att han ännu inte börjat planera matchen mot Barcelona, utan har fullt fokus på kvällens möte med Montpellier.

– Det här är en jätteviktig match, vi har chans att ta åtta poängs försprång på tabelltvåan. Sen har vi fyra dagar att förbereda oss för Barcelona, det får räcka, säger Ancelotti.

”Kanonyhet för oss”

Han är inte orolig över att spelare som Zlatan Ibrahimovic riskerar att bli slutkörda inför matchen mot Barcelona, ett möte som Ibrahimovic blev spelklar för i tisdags efter att Uefa ändrat det ursprungliga beslutet om avstängning.

– Det är en kanonnyhet för oss. Spelare med Zlatans erfarenhet är mycket viktiga i de här matcherna. Han är i fin form och sedan han kom tillbaka från spel med Sverige har han tränat bra och sett bra ut, säger Ancelotti.

Men PSG har offensiva problem. Lucas Moura är osäker på spel, medan Ezequiel Lavezzi får vila efter landslagsuppdrag med Argentina. Dessutom har Thiago Motta återigen skadeproblem och är borta från kvällens match och det första mötet med Barcelona.

ARTIKELN HANDLAR OM