Hårdsatsande Monaco inte nöjda

Ranieri: ”Laget saknar fortfarande någonting”

FOTBOLL

Klubben har värvat för över en miljard kronor och fått hela ligan emot sig.

Men Monacos tränare Claudio Ranieri är inte nöjd ännu.

– Laget saknar fortfarande någonting, säger han till Corriere dello Sport.

Monaco vann Ligue 2 i fjol och har spänt musklerna rejält i sommar. Dimitrij Rybolovlev, som tog över Monaco i december 2011, har öppnat plånboken och köpt sju spelare, bland andra Radamel Falcao, Ricardo Carvalho, James Rodriguez och Joao Moutinho, för en dryg miljard svenska kronor.

”Vi saknar några spelare”

Tränaren Claudio Ranieri, som kallar Monaco för ”nya Chelsea”, är inte nöjd ännu.

– Klubbens mål är att sluta topp tre, men laget saknar fortfarande någonting. Vi saknar några spelare som tillför spets i laget. Truppen har förändrats en hel del sedan förra året och har blivit starkare, men den är inte komplett ännu, säger Ranieri till Corriere dello Sport.

– Vi är fortfarande långt efter PSG, även om jag förstår att folk kommer att se Ligue 1 som en kamp mellan oss och dem i slutändan. Vi har en ambitiös president och mycket pengar.

Vill utesluta Monaco

Samtidigt som Monaco gör stjärnvärvningar strider klubben mot franska ligan och franska fotbollsförbundet. Klubben betalar inte skatt för utländska spelare, som i sin tur inte betalar inkomstskatt.

Därför kan Monaco locka med väldigt stora löner och det har fått konkurrerande klubbar att tröttna. Klubbarna vill utesluta Monaco från Ligue 1 om inte de flyttar sitt huvudkontor till Frankrike och lyder under franska skattelagar.