Uppgifter: Cavani klar för PSG

Får årslön på 87 miljoner kronor i Frankrike

Edinson Cavani tog sig till semifinal i Confederations Cup med sitt Uruguay nyligen.
FOTBOLL

I går smällde det till på den europeiska transfermarknaden. PSG uppgavs ha lagt ett jättebud på den uruguayske målkungen Edinson Cavani, 26.

I dag uppger Gazzetta dello Sport att anfallaren nu är klar för den franska huvudstadsklubben.

– Jag gillar Cavani, säger Laurent Blanc enligt Espn.

I Paris lär man jubla i dag. Tar man del av den italienska tidningen kan man läsa att PSG mött Cavanis utköpsklausul i kontraktet med Napoli, som ligger på runt 550 miljoner kronor.

PSG:s sportchef var i Italien i går och svängde enligt flera italienska medier förbi Napoli-presidenten Aurelio De Laurentiis filmkontor Filmauro. Efter det gick det fort.

Under ett möte mellan Leonardo, De Laurentiis och spelarens agent, Pierpaolo Triultzi, ska affären ha hamrats fram enligt Gazzetta dello Sport.

Försökte sälja till Madrid

Men De Laurentiis gjorde ändå ett sista försök att skapa ett budkrig. Enligt den italienska tidningen ringde han till Real Madrid med ett ultimatum. 610 miljoner kronor och Cavani skulle vara på väg till den spanska huvudstaden i stället. Real sade nej.

Cavani uppges vara överens om en årslön på 87 miljoner kronor med den franska huvudstadsklubben.

Zlatan "missnöjd" i Paris

Enligt Sky Italia vill Napoli att PSG även täcker den summa Cavanis tidigare klubb, Palermo, ska ha av en eventuell försäljning, runt 60 miljoner kronor.

– Jag gillar Cavani, jag gillar hans spelstil. Om den här spelaren är en del av mitt PSG nästa säsong skulle jag bli väldigt glad, sade nye PSG-tränaren Laurent Blanc i går under klubbens försäsongsläger i Österrike, där Zlatan Ibrahimovic inte närvarar.

Gazzetta dello Sport uppger att Zlatan är missnöjd med tillvaron i Paris, men att han alltså inte blir en del av en bytesaffär.

ARTIKELN HANDLAR OM