"Kevin är väldigt modig och en riktig krigare"

Nice-mittfältaren har lämnat sjukhuset efter hemska bilolyckan

1 av 4 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Efter över en månad på universitetssjukhuset i Rouen – varav en vecka i artificiell koma – lämnade Kevin Anin, 27, för att vara med sin familj i helgen.

I dag börjar han rehabilitering, men det är högst osäkert om han spelar fotboll igen.

"Endast rehaben kan ge oss svar på det", skriver hans syster på Twitter.

För en månad sedan var Nice mittfältare Kevin Anin, 27, inblandad i en fruktansvärd bilolycka och försattes i artificiell koma efter att ha rusats till sjukhus. Anin spenderade sedan en vecka i koma och det fanns risk att han skulle tvingas amputera högerarmen och löpte risk att bli förlamad. De hoten kunde avvärjas och i helgen lämnade han sjukhuset för fira sin födelsedag hemma med familjen. I dag börjar han rehabilitering för att jobba upp rörlighet i armar och rygg.

"Fredag, lördag, söndag hemma och sedan till rehabiliteringen på måndag. Jag är så glad att jag kan gråta", skrev Kevins syster, Soukhy, på Twitter i helgen enligt Espn.

"En riktig krigare"

Lyckönskningar har strömmat in till Anin och hans familj efter olyckan och på frågan om han kommer att kunna spela fotboll igen svarade Soukhy:

"Endast rehaben kan ge oss svar på det".

Läkare har fortfarande inte kommenterat Anins chanser till full återhämtning men en annan person som också är glad över Anins framsteg är hans tränare i Nice, Claude Puel.

– Det är fint att se honom lämna sjukhuset. Kevin är väldigt modig och en riktig krigare, säger Puel enligt lokaltidningen Nice Matin.