Leonardo lämnar Zlatans Paris SG

Slutar som sportchef efter transferfönstret

FOTBOLL

Tungt avhopp i Paris SG i dag:

Brassen Leonardo, 43, avgår.

Därmed står franska storklubben utan sportchef från den 1 september.

"Vi uttrycker vår uppskattning för hans enastående arbete i Paris för att skapa en europeisk toppklubb", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Säsongen har varit stormig för sportchefen. Under titelfirandet efter 1-0-segern mot Lyon skälldes han ut av Zlatan Ibrahimovic– vilket skapade rubriker i Frankrike. Samma månad, i maj, blev han avstängd i nio månader efter en domarattack i spelargången på Parc des Princes efter Ligue 1-mötet mot Valenciennes.

När PSG skulle överklaga avstängningen för en vecka sedan hos franska fotbollförbundet dök inte Leonardo upp till mötet.

Efter det utökade det franska fotbollförbundet avstängningen till 13 månader – vilket innebar att Leonardo skulle vara avstängd hela kommande säsong.

Slutar 1 september

Det blir nu oväsentligt då Leonardo väljer att avgå från sitt jobb som sportchef för den storsatsande franska huvudsstadsklubben. Han kommer att arbeta fram till det att transferfönstret stänger den sista augusti.

"Leonardo informerade i dag PSG om sin önskan att avgå från sin roll som sportchef efter att det nuvarande transferfönstret stänger. Klubben beklagar Leonardos beslut. Vi uttrycker vår uppskattning för hans enastående arbete i Paris för att skapa en europeisk toppklubb. Vi önskar honom fortsatt framgång i hans lysande karriär", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Tillbaka till Italien

Enligt uppgifter till Sportbladet är Leonardo, tillsammans med flera av spelarna, inte nöjda med PSG:s val av Laurent Blanc som ny tränare.

Källor till Sportbladet säger också att brassen nu helst av allt vill tillbaka till Italien.

Leonardo har värvat stjärnor som Javier Pastore, Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva till PSG.