Beckham kan återvända till PSG

”Han kan bli ambassadör eller rådgivare”

Foto: AP
FOTBOLL

Han lämnade PSG för två månader sedan.

Nu kan David Beckham göra comeback.

Men inte som spelare – utan som rådgivare till avgående sportchefen Leonardos ersättare.

I förrgår avgick Leonardo, 43, från sin post som sportchef i den franska mästarklubben.

Brassen – som stängdes av i nio månader efter en domarattack i spelargången på Parc des Princes – kommer att arbeta fram till det att transferfönstret stänger den sista augusti.

Sedan står PSG utan sportchef.

Redan nu letar ägaren ägaren Nasser Al-Khelaifi efter en ersättare.

Och en av dem som kan hjälpa till att fylla luckan uppges, enligt ansedda huvudstadstidningen Le Parisien, vara David Beckham.

Har varit i samtal

Engelsmannen ses inte en kandidat till den renodlade sportchefsrollen, men hans gedigna erfarenhet kan komma väl till användning i mästarklubben, menar tidningen. Och för ungefär en månad sedan öppnade Al-Khelaifi för att Beckham kan komma att få just en sådan roll.

– Vi för samtal med honom angående hans framtida karriärskval. Han skulle kunna vara en ambassadör eller en rådgivare inom PSG, sa presidenten då.

”Inget kan stoppa oss”

Det kan alltså komma att bli verklighet, enligt Le Parisien.

Al-Khelaifi uppges vilja plocka in 35-åringen i "stallet" som en del i att fortsätta den storsatsning man påbörjade sommaren 2011.

– Det här projektet kommer inte att ta slut. PSG har i dag mer än 200 medarbetare om man inkluderar spelarna. Klubben växer hela tiden och det finns inget hinder som kommer att stoppa oss från att fortsätta växa. Vi bygger vidare för att bli en av Europas bästa klubbar, säger Al-Khelaifi.