Uppgifter: Zlatan i möte med presidenten i dag

Slut på semestern – nu kan svenskens öde avgöras

1 av 2
FOTBOLL

PARIS/STOCKHOLM. I dag ansluter Zlatan Ibrahimovic, 31, till Paris efter sommarsemestern.

Han gör det med en mängd frågetecken hängande över sig – och med en inplanerat möte med presidenten Nasser al-Khelaïfi.

Kan han få svenske superstjärnan att stanna?

Tränaren Carlo Ancelotti drog till Real Madrid, sportchefen Leonardo sade upp sig.

När Zlatan Ibrahimovic i dag anlände till Paris ställer sig alla frågan: vad tycker den svenske megastjärnan om de tunga avhoppen?

Möte med presidenten i dag

Enligt franska tidningen L´Equipe har PSG:s president Nasser al-Khelaïfi, mannen bakom supervärvningen av Napolis Edison Cavani, 26, rest till Paris för att träffa Laurent Blanc och spelarna inför att laget reser till Sverige för träningsmatcher. Enligt l'Equipe vill al-Khelaïfi försäkra stjärnspelarna, däribland Zlatan, om att PSG fortfarande har ambitiösa mål – trots att Carlo Ancelotti lämnat klubben.

– Ibra kommer stanna, det är säkert. Han ska spela med Cavani, det var därför vi köpte honom. Men det som gäller laget tar tränaren hand om, sa PSG:s ägare Al-Khelaifi på tisdagens presskonferens.

Men vill Zlatan verkligen stanna?

Ancelotti vill ha med Zlatan

Uppgifterna runt en flytt har tagit ny fart sista veckorna, där framförallt Real Madrid – med gamle tränaren Carlo Ancelotti som uppges vilja ha med sig svensken till Spanien – jagar den svenske anfallaren.

PSG har stängd träning i dag.

■ ■ ■

Under morgonen anlände Zlatan Ibrahimovic till Clairefontaine, franska fotbollsförbundets välrenommerade talangakademi utanför Paris. Akademin ligger i en pittoreskt förort ett par mil söder om stan och de många gräsplanerna omges av lummig lövskog och behagliga miljöer. Paris Saint-Germain är där för att under ett par dagars träningsläger för att slipa formen inför matchen mot Hammarby i Stockholm på tisdag på tele 2 Arena.

I morgon, fredag, är det öppen träning för media klockan 10.30 och presskonferens med bland annat nye tränare Laurent Blanc.