Cavanis och Zlatans första träning tillsammans

Superstjärnorna ska bilda anfallspar under säsongen

FOTBOLL

Edinson Cavani, 26, blev Ligue 1:s dyraste värvning genom tiderna när PSG köpte loss honom från Napoli för två veckor sedan. Prislappen: 550 miljoner kronor.

I går gjorde han sin första träning tillsammans med Zlatan Ibrahimovic och de övriga stjärnorna i den franska huvudstadsklubben.

– Jag ser verkligen fram emot att spela med mina nya lagkamrater, säger Cavani till klubbens hemsida.

Edinson Cavani hade fått förlängd ledighet efter att ha deltagit i Confederations Cup med sitt Uruguay, där man tog sig till semifinal. Men i går gjorde han alltså sitt första framträdande på träningsanläggningen Clairefontaine utanför Paris.

– Semestern var kort, men den räcker. Jag har vilat bra och laddat batterierna för den nya säsongen. Jag hoppas växa, få maximalt med speltid och snabbt integrera mig in i laget, säger Cavani till klubbens hemsida.

I Paris SG kommer uruguayaren enligt nye tränaren Laurent Blanc att bilda en anfallsduo med svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Fysiskt sett känner jag mig bra, vi får se hur träningen går. Jag ser verkligen fram emot att spela med mina nya lagkamrater. Detta är en väldigt bra sak för mig.

"Tar inga risker"

På plats på träningen fanns även försvars-nyförvärven Lucas Digne och Marquinhos. Värvade från Lille respektive Roma.

Härnäst för PSG väntar ett möte med Bordeaux i franska supercupen på lördag. I dag reser man till Gabons huvudstads Libreville för att spela den matchen.

Att PSG-fansen får se nyförvärven i aktion i matchen är dock inte särskilt troligt.

– Vi kommer inte att ta några risker i Gabon, säger Blanc enligt l'Equipe.

ARTIKELN HANDLAR OM