Stjärnorna vill ha lönehöjningar – PSG i "svag position"

Pengaregn över spelarna

Marco Veratti, Blaise Matuidi och Thiago Silva.
FOTBOLL

PSG-stjärnorna vill ha bra betalt för att vara klar i klubben.

Och enligt Le Parisien höjer den franska storklubben lönerna för flertalet spelare i sommar.

Men det är inte problemfritt.

I förrgår skrev vi om hur Zlatan Ibrahimovic är på väg att få en lönehöjning av den storsatsande franska klubben Paris SG. Han är inte den enda.

Enligt franska huvudstadstidningen Le Parisien kräver även Marco Veratti, Blaise Matuidi och Thiago Silva lönehöjningar då de attraherar intresse från andra storklubbar. Och enligt Le Parisien kommer PSG att ge med sig och höja samtliga löner, samtidigt som man förlänger kontrakt.

Zlatan går från en årslön på runt 120 miljoner kronor till mellan 129 och 137 miljoner. Silva går från 87 miljoner kronor till 105 miljoner. Veratti lyfter lönen från 6,8 miljoner kronor till 22 miljoner medan Matuidis lön på 25 miljoner kronor minst kommer att dubblas.

"Svag förhandlingsposition"

Men enligt Le Parisien är det ovanligt många spelare som kräver lönehöjningar – i Silvas och Zlatans fall så tidigt som efter bara en säsong i klubben – vilket skapar en löneinflationen med oönskade effekter för den franska storklubben. PSG uppges ha hamnat i en svag förhandlingsposition vilket gör att man får ge med sig och enligt Le Parisien ser det allt mer troligt ut att klubben kommer att nå den lönebudget på 1,7 miljarder kronor man planerat för säsongen 2014/15.

Men frågan är fortfarande om Uefa, under de nya Financial Fair Play-reglerna, kommer att acceptera sådana utgifter.