”En sak säker: Ska lära mig franska...”

Ronaldo om framtiden: Jag gillar Frankrike

Foto: BILDBYRÅN
Cristiano Ronaldo.
FOTBOLL

Transferfönstret har bommat igen och allt är frid och fröjd?

Glöm det!

Nu snackas det redan om Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski och Nemanja Vidic.

Det var lugnt ungefär ett dygn. Sedan laddade tidningarna om och började pumpa ut fotbollsrykten igen. Allt med blickarna mot sommaren när transferfönstret, som bommade igen förra fredagen, återigen slår upp portarna.

”Kanske kommer leva i Frankrike”

Den stora snackisen i Spanien och Frankrike är den intervju Real Madrids Cristiano Ronaldo gett med franska Telefoot. Där öppnar 28-åringen alla dörrar på vid gavel för en eventuell flytt till Frankrike, och kanske framförallt Paris Saint-Germain, när hans kontrakt med Real löper ut 2018.

– Jag kanske kommer leva och spela i Frankrike en dag. Kanske inte. Men en sak är säker: Jag har bestämt mig för att lära mig franska, säger portugisen enligt ESPN och fortsätter:

– Jag kan redan några ord på franska. Jag gillar Frankrike. Min mamma jobbade där för många år sedan och jag har släkt där.

Lewandowski jagades av Arsenal

I England är det samtidigt suktande Arsenal-fans som tvingas läsa om att klubben kunde fått loss en av världens mest attraktiva anfallare i januari. Robert Lewandowski jagades av den engelska klubben.

– Wojciech Szczesny försökte övertala mig att gå till Arsenal. Vi talade om det fler gånger men det var nog han som pratade mest, om hur klubben fungerar, vad Arsene Wenger anser om mig. När vi tränade i Colney inför en Champions League-match var också högt uppsatta personer inom Arsenal där, säger Lewandowski enligt Sky Sports.

Till sist valde Borussia Dortmunds 25-åring ändå att skriva på för Bayern München.

Vad kan då hända i sommar? I Italien finns i alla fall förhoppningar om att en världsback ska välja Inter.

Det är Manchester Uniteds Nemanja Vidic som kan flytta till Milano när hans kontrakt löper ut i sommar.

– Inter har visat intresse men det är inte mer just nu, säger agenten Silvano Martina till interlive.it.

ARTIKELN HANDLAR OM