Zlatan: Jag kunde inte röra mig

Zlatan efter poängtappet i historiskt "El Cashico"

1 av 4 | Foto: AFP OCH TV4 SPORT
Zlatan hade ett jätteläge i slutet - och Thiago Silva gjorde självmål i toppmötet.
FOTBOLL

MONACO. Toppmatchen i Ligue 1 slutade oavgjort och PSG behåller avståndet neråt till Monaco.

Zlatan Ibrahimovic lämnade furstendömet mållös och med rejäla smärtor i ryggen.

– Jag kunde inte röra mig, säger han till Sportbladet efter 1–1-matchen på Stade Louis II.

Det var bäddat, dukat och uppsnackat för årets största Ligue 1-möte i Monaco, där arenan var utsåld och över hundra journalister ackrediterade, två färska rekord i pyttelandet inklämt mellan Frankrike och Italien.

Stade Louis II rymmer 18 523 åskådare. I Monaco bor det 36 371 invånare. En matematik som innebär att klubben, trots toppposition i ligan, har Ligue 1:s näst sämsta publiksnitt. 8964 åskådare.

Arenan slutsåld

Det krävs med andra ord något alldeles extra för att få monegaskerna och invånarna i omgivande städer att ta sig till fotbollsarenan. Senast stadion fylldes var när Monaco spelade semifinal i Champions League mot Chelsea 2004.

När Paris Saint-Germain kom på besök på söndagen hände det igen. Arenan var fullpackad när de två miljardbyggena drabbade samman i vad som kommit att kallas ”El Cashico”.

Och första halvlek bjöd på underhållning och ett snabbt ledningsmål för gästerna från Paris. Den utskällde Javier Pastore fick lite överraskande förtroendet från start i tremanna­anfallet tillsammans med Zlatan Ibrahimovic och Lucas Moura, och argentinaren nickade in lednings­målet efter bara dryga sju minuter.

PSG hade ett par chanser till i en ganska händelserik första halvlek, men lyckades inte förvalta någon ytterligare.

Självmål av Silva

Efter paus tog Monaco allt mer över taktpinnen, men det var en PSG-spelare som skulle ge hemmalaget poäng i går kväll.

Med kvarten kvar att spela styrde Thiago Silva in ett inlägg av Monacos Fabinho och därefter tryckte hemmalaget på för tre poäng.

Men i stället var det Zlatan Ibrahimovic, med ett par undantag relativt osynlig i går, som skulle få kvällens sista riktiga läge att avgöra, när han snyggt tog ner en passning och sköt – mitt på Monacos målvakt Danijel Subasic.

Efter matchen berättade Zlatan att han hämmats av den skada som stört honom under veckan och helgen.

– Jag hade ont i ryggen. Jag kunde inte röra mig, säger Ibrahimovic, vars medverkan i nästa ligamatch, på fredag mot Valenciennes hemma, är osäker.

– Jag vet inte. Det är fyra, fem dagar kvar och vi får lite vila. Det är många matcher nu, säger Zlatan till Sportbladet.

Trots ryggsmärtorna valde Zlatan Ibrahimovic att spela hela matchen och även om en seger hade gett PSG åtta poängs försprång på Monaco var han nöjd med oavgjort.

– Ja, de behövde tre poäng mer än oss. Vi var fem poäng före dem före matchen och är det fortfarande, säger Ibrahimovic.

PSG lämnade Monaco efter matchen och har i dag träningsledigt.

FAKTA

Resultat:

Monaco–Paris SG 1–1 (0–1)

0–1 Javier Pastore (8), 1–1 självmål (74).

Publik: 18 500.

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Paris SG.

Nantes–Lyon 1–2 (0–1)

0–1 Alexandre Lacazette (40), 0–2 Bafetimbi Gomis (76 str), 1–2 Filip Djordjevic (84).

Utv, Nantes: Filip Djordjevic (87).

Publik: 35 450.

ARTIKELN HANDLAR OM