Kaoset i natt

Vill till Real – nära City – kan hamna i Arsenal eller United

Foto: TT
FOTBOLL

Falcao vill bort från Monaco och Monaco vill sälja Falcao.

Nu gör Arsenal, Manchester City och eventuellt Manchester United upp om 28-åringens signatur med Real Madrid lurande i bakgrunden.

Här är alla turer i transferkaoset som nu går en kamp mot klockan.

Det var en timme kvar till matchen mot Lille i lördags och Falcao fanns med Monacos trupp på Stade Louis II. Men när laguppställningen släpptes saknades 28-åringens namn helt.

När anfallaren sedan tog plats på läktaren tillsammans med agenten Jorge Mendes inför tv-kamerorna så var transferkaoset igång på allvar. Men det hade redan börjat bubbla under ytan.

”Var överens med Real”

Enligt Calciomercato.it:s uppgifter (som ni ska ta med en nypa salt) så kom Monaco, Jorge Mendes och Real Madrid redan på torsdagen överens om en övergång som skulle innebära att Falcao lånas ut till Real i ett år med en köpoption nästa sommaren. En drömaffär för colombianen som alltid haft en önskan om att få spela i det helvita stället.

Men bakom kulisserna fortsatte Mendes att sondera terrängen och precis innan Falcao skulle skriva på avtalet hade Manchester City, Juventus och Arsenal alla fått nys om affären. De två sistnämnda lockades också av lån-möjligheten och erbjöd samma upplägg med 92 miljoner kronor i låneavgift och en köpklausul på ytterligare 275 miljoner. Men Falcao föredrog Real och nobbade dem båda.

Manchester City ska då ha erbjudit 370 miljoner kronor rakt av för ett omedelbart köp av 28-åringen. En uppgörelse Monaco föredrog framför en lånelösning och arbetet med att försöka övertala Falcao att nobba Real för City ska därför ha inletts.

På lördagen annonserade sedan anfallaren själv på Twitter att hans övergång till Real Madrid var klar – för att sedan radera tweeten. Då hade stjärnans personlige sponsor Gatorade redan gjort precis samma sak tidigare under dagen, kanske för att försöka sätta press på Monaco i sista stund.

Om alla detaljer verkligen stämmer låter vi vara osagt men under söndagen har mycket hänt. Enligt spansk, engelsk och italiensk media har Real Madrid istället för Falcao gjort klart med ett lån av Manchester Uniteds Javier Hernandez. Till följd av det fortsätter Falcaos klubbjakt nu i England.

Enligt The Guardian gör i första hand Arsenal och Manchester City upp om 28-åringen. Båda ska ha erbjudits Falcao för motsvarande 640 miljoner kronor och duellerar nu om målkungens signatur.

– Är summan vi kan spendera oändlig? Nej, det är inte så vi jobbar i den här klubben. Vi försöker ta rätt beslut. Men vi har resurser om vi tror att det är rätt spelare, sa Arsenals manager Arsene Wenger till The Guardian i helgen när han öppnade för nyförvärv.

Då beskrev också fransmannen kaoset kring Deadline day:

– Jag kan ge dig min telefon så får du se hur många spelare du kommer bli erbjuden under de närmaste 24 timmarna.

Negredos övergång redan klar

Ett handikapp för City i kampen är att de, under gällande FFP-straff från Uefa, bara får gå minus 570 miljoner kronor på spelaffärer under sommaren – och redan ligger på minus 280 miljoner. Klubben har alltså bara 290 miljoner kronor att röra sig med och hoppas nu lasta iväg Álvaro Negredo, Micah Richards, Matija Nastasic och Scott Sinclair för att samla resurser. En annan lösning är att övertala Monaco att inledningsvis låna ut Falcao för att sedan betala köpsumman i ett annat transferfönster.

Enligt spanske journalisten Graham Hunter och Daily Mail är en överenskommelse i alla fall klar med Valencia gällande Negredo. En låneaffär som kommer slutföras om City lyckas övertala Falcao att välja dem. Men det är långt ifrån över där.

Sent på söndagen presenterade italienske journalisten Tancredi Palmeri, med ett ofta tveksamt rykte gällande trovärdighet, även påståendet att Manchester United nu gjort City och Arsenal sällskap i kampen om Falcao.

Oavsett vad som är sant kan en sak konstateras: Falcao och Monaco gör allt de kan för att få igenom en affär. Nu har de tills midnatt natten mot tisdag på sig att lösa alla detaljer.

Återstår att se om de lyckas.

Så följer du Deadline day:

Natten mot tisdag stänger transferfönstret och historiens galnaste silly-sommar är över.

Så här följer du de sista skälvande timmarnas dramatik med Sportbladet på nätet och i mobilen:

Livebevakning och chatt på sportbladet.se med senaste nytt och svar på alla dina frågor från 09:00.

Live-tv i tolv timmar från 12:00 till midnatt med Sportbladets profiler, inbjudna gäster och den klassiska saftblandaren.

Sillybloggen, landets mest populära blogg, håller igång hela vägen in till stängning med nyhetsuppdateringar och sammanfattningar (även via vårt Twitter-konto)