Monaco-fansen kräver pengarna tillbaka

”Som när Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva såldes”

1 av 4
FOTBOLL

Fans till AS Monaco är rasande efter att klubben sålt sina superstjärnor.

Nu kräver man ersättning för säsongskorten som sålts.

Vi supportrar känner oss förrådda efter att ha svalt klubbens löften”, skriver supporterklubben i ett öppet brev.

Brevet.

När ryske ägaren Dmitry Rybolovlev tog över AS Monaco 2011 inleddes en supersatsning mot Champions League. Efter att ha värvat bland andra James Rodriguez och Radamel Falcao i fjol slutade man tvåa i den franska ligan, trots att man var nykomlingar.

Denna sommar är det inte lika glada miner i furstendömet och frågetecknen är många kring hur det är ställt med satsningen.

Numera finns varken Falcao eller Rodriguez i klubben, och dessutom har Monaco sålt spelare som Emmanuel Riviere och Eric Abidal.

Kräver pengar

Fansen är föga förvånande förbannade över utvecklingen. I ett öppet brev publicerat på den officiella supporterklubbens hemsida kräver man att få tillbaka pengarna man betalat för säsongskorten.

”Det är med en känsla av baksmälla som vi fans vaknar upp. Med två försäljningar, av Radamel Falcao och James Rodriguez, och praktiskt taget inga värvningar navigerar vi mellan ilska, missförstånd och frustration. I dag känner vi supportrar oss förrådda efter att ha svalt klubbens löften”, står att läsa i brevet.

Jämför med Milan

För att argumentera sin sak drar man en parallell till en annan europeisk toppklubb som erbjöd fansen pengarna tillbaka efter en liknande situation.

”Denna situation är inte helt olik den som supportrar till AC Milan fick uppleva sommaren 2012 då Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva såldes efter att ha använts i reklamsyfte för att sälja säsongskort”.

AS Monaco har inlett ligasäsongen svajigt och parkerar på 15:e plats i Ligue 1 med fyra poäng efter lika många omgångar.

I Champions League lottades man in i en grupp bestående av Bayer Leverkusen, Benfica och Zenit.

ARTIKELN HANDLAR OM