Uppgifter: Stor spricka skakar PSG

Miljardsatsningen uppges stå inför stora problem

FOTBOLL

Laurent Blanc, 48, kommunicerar dåligt och särbehandlar Zlatans vänner i Paris SG.

Så känner flera av spelarna i miljardlagets omklädningsrum, enligt fransk press.

Både Le Parisien och l'Equipe rapporterar om en spricka i laget.

Uppgifter som bekräftas av Sportbladets källor.

I kölvattnet av Paris SG:s besvikelse till 1-1-match borta mot holländska Ajax publicerar både Le Parisien och l'Equipe uppgifter om en växande spricka i den miljardsatsande franska klubben.

Enligt den franska huvudstadstidningen växer en spricka mellan tränare Laurent Blanc, hans tränarstab och delar av omklädningsrummet sig större.

Spelarna ska ställa sig frågande till varför Thiago Silva spelade mot Reims och skuldbelägger sin tränare för att den brasilianska mittbacken skadade sig i träningsmatchen mot Napoli.

Nära att ryta ifrån

Utöver det uppger Le Parisien att andra spelare, som Edinson Cavani, Yohan Cabaye och Blaise Matuidi är missnöjda med sina situationer i klubben. Andra spelare ska vara missnöjda med att Blanc inte kommunicerar på ett bra sätt.

Samtidigt uppger l'Equipe att PSG:s franska spelare är missnöjda med hur Zlatan Ibrahimovics vänner (Maxwell, Marco Verratti, Grergo van der Wiel och Thiago Motta) särbehandlas i laguttagningar.

L'Equipe uppger också att Blaise Matuidi var ytterst nära att göra sitt missnöje över att ha inlett säsongen på bänken hört hos Bland inför laguttagningen till Ajax-matchen.

”Är besviken”

Problemen ska enligt l'Equipe ha eskalerat sedan assisterande tränaren Claude Makelele lämnade klubben. Makelele ska inte ha varit rädd för att säga åt PSG-stjärnorna Thiago Silva och Zlatan vad han tyckte. Nu uppges det saknas en länk mellan tränare Blanc och stjärnorna.

– Sedan Makelele lämnade i somras finns det inte längre någon buffert mellan tränare och spelaregruppen. Han identifierade problem som behövde lösas. I dag känner vi att ibland att personalen och spelarna håller sig i sina egna hörn, säger en källa inom klubben.

Drömmer om Wenger och Mourinho

Enligt Le Parisien är även klubbens president, Nasser Al-Khelaifi, missnöjd med Blancs jobb. Han ska vara oförstående till hur fransmannen inte får ut mer av det fina spelarmaterialet.

– Han är besviken på säsongstarten i helhet, säger en källa inom klubben till tidningen.

Al-Khelaifi uppges alltjämt drömma om att locka en ”internationellt erkänd” tränare, som Arsene Wenger eller José Mourinho.

L'Equipe rapporterar också om en märklig händelse efter Ajax-matchen då PSG:s målskytt Edinson Cavani fick frågan om hur samarbetet med Zlatan fungerade:

– Tyst! Det viktiga är att laget fungerar, röt Cavani.

Enligt uppgifter till Sportbladet är det troligt att PSG-presidenten i dagarna kommer att höra sig för hos vissa spelare för att kolla av läget. Zlatan är en av dem som står Al-Khelaifi närmast.

PSG har endast vunnit två av sina inledande fem ligamatcher och parkerar på en femteplats i Ligue 1.

Blanc har kontrakt med PSG till sommaren 2016.

ARTIKELN HANDLAR OM