Förnekar spricka: ”Får mig att le...”

FOTBOLL

PARIS. Rubrikerna har varit svarta sedan PSG:s oavgjorda möte med Ajax.
Men tränaren Laurent Blanc avfärdar ryktena om sprickor i truppen.
– Visst är vi missnöjda med resultaten, men jag känner inte av någon dålig stämning, säger PSG-tränaren.

I morgon söndag möter Paris Saint-Germain Lyon i Ligue 1:s sjätte omgång. Man gör det som tabellfyra efter att framför allt ha inlett säsongen med stora problem på bortaplan.
I veckans Champions League-debut fortsatte trenden mot Ajax, där PSG bara mäktade med 1–1 och efterspelet har i fransk media bland annat handlat om att truppen är splittrad och att Laurent Blanc favoriserar vissa spelare, däribland Zlatan Ibrahimovic.

”Finns alltid konkurrens”

– När man har sex, sju spelare på samma position finns det alltid konkurrens. Så är det. Debatten finns så klart, det ska den. Men när man spelar match en gång i veckan är det alltid det bästa laget som spelar. Så jobbar jag. Jag är inte mer schyst mot vissa än andra, den tanken får mig att le lite, säger Laurent Blanc som inte ställer upp på att det är dålig stämning i truppen.
– Nej, jag känner inte det. Visst är spelarna missnöjda med resultaten och jag har pratat om pressen med flera av spelarna. Vi ställer oss frågor, det är klart. I Paris måste man alltid vinna alla matcher, säger Blanc.
Paris har tagit nio poäng på fem omgångar, söndagens motståndare Lyon har bara tagit sex.

ARTIKELN HANDLAR OM