Zlatan med i truppen mot Marseille

FOTBOLL

Men PSG har bekräftat att anfallaren finns med i truppen till Le Classique.

– Det känns bara skönt att komma ut på plan och få göra det jag älskar igen, säger Zlatan.

Zlatan har varit borta från fotbollen i nästan två månader, en hälskada har satt stopp för Sveriges lagkapten. Han har missat matcher i Ligue 1, Champions League och EM-kvalet.

Det har varit oklart kring 33-åringens medverkan i Le Classique mot Marseille i morgon, men Paris Saint-Germain har bekräftat att Zlatan finns med i truppen.

– Det känns bara skönt att komma ut på plan och få göra det jag älskar igen. Resten är inga konstigheter, säger Ibrahimovic i sin app ”Zlatan Unplugged”.

Zlatan, som inte har spelat sedan 21 september, kommenterar också alla rykten om skadan.

– Skadan ligger i hälsenan och den här jag fått jobba med mycket under de senaste veckorna. Allt annat som skrivs och har skrivits är ren fantasi. Men visst, det kan vara roligt att läsa eftersom den ena tycks ha sämre fantasi än den andra.

Skiljer fyra poäng i ligan

Matchen mellan ettan och tvåan i Frankrike drar igång vid klockan 21.00 på söndag kväll. PSG är i nuläget fyra poäng bakom Marseille.

– Laget har gjort kanonbra ifrån sig. Deras starka insats har dessutom gjort att jag kunnat jobba i lugn och ro, vilket har känts väldigt bra för mig, säger Zlatan.

Enligt franska uppgifter tar Zlatan plats i startelvan något direkt. På den frågan svarar han själv.

– Det blir en ren överraskning.

Att Zlatan kan spela stormatchen är självklart positivt för förbundskapten Erik Hamrén. Det betyder att 33-åringen inte plågas av hälskadan på samma vis längre.

Enligt Le Parisien startar Zlatan i morgon.