Zlatan hjälte efter kaosartade veckan

Låg bakom två av målen i segern

Foto: AFP
FOTBOLL

Det har stormat kring PSG i veckan.

På måndagen fick fansen något att glädjas åt.

PSG tog sig vidare i cupen – efter ett mål och en assist av Zlatan Ibrahimovic.

– Skönt att det känns bra fysiskt nu, målen kommer att komma, säger svensken i sin app ”Zlatan Unplugged”.

Svarta rubriker har haglat runt det franska huvudstadslaget den senaste veckan. Stjärnduon Edinson Cavani och Ezequiel Lavezzi återvände för sent efter semestern, straffades med böter – och stängdes sedan av i två matcher vardera.

De båda sydamerikanerna är bara två av flera stjärnspelare som ryktats bort från klubben och inför cupmatchen mot Montpellier bestämde sig Zlatan Ibrahimovic för att kommentera det påstådda kaoset i klubben. På frågan om huruvida han tror att det blir några förändringar i truppen under januarifönstret svarade svensken korthugget att:

– Det är en fråga för klubben.

Bakom båda målen

Men efter matchen kommer det nog att vara desto mer positiva tongångar i PSG igen – mycket tack vare just Zlatan Ibrahimovic.

Matchen stod och vägde länge men i den 63:e minuten klev ”Ibra” in i en duell i offensivt straffområdet och som följd rullade bollen rakt i gapet på Clément Chantôme som kunde öppna målskyttet fram till 1-0.

Dryga kvarten senare var det Zlatan själv som tryckte in bollen i nät genom att nicka in 2-0 från nära avstånd.

– Efter det jag har gått igenom så är det skönt att det känns bra fysiskt just nu. Och målen kommer att komma, det är jag inte orolig för, säger Zlatan i sin app "Zlatan Unplugged".

Lucas satte sedan 3-0 och PSG fick därmed bästa tänkbara start på året.