Hårda straff för PSG-stjärnorna

Lavezzi och Cavani straffas med miljonböter

Inte så glada nu Lavezzi och Cavani väntar höga böter efter att ha varit sena till PSG:s träningsläger efter julen.
FOTBOLL

En viktig vinst för PSG.

Och en bra match av ­Zlatan Ibrahimovic.

Men för Lavezzi och ­Cavani blir det nu stora ­böter, i värsta fall på över en miljon kronor.

PSG gladdes i natt åt ­avancemanget i franska ­cupen.

Och Zlatan Ibrahimovic spelade en avgörande roll för segern över Montpellier med ett mål och en assist. PSG vann till sist med 3–0 på en usel plan.

Men två spelare firade ­inte: Ezequiel Lavezzi och Edinson Cavani.

– De måste förstå att de inte håller på med tennis ­eller pingis. Fotboll är en lagsport, säger PSG:s ­tränare Laurent Blanc.

Lavezzi och Cavani var avstängda från cupmatchen och missar även kommande ligamöte med Bastia. De bestraffas också med hårdträning på egen hand och får inte vara med laget.

Beräknas på lönerna

Nu kommer även flera uppgifter om de stora böter de två sydamerikanerna kommer att tvingas betala.

Enligt uppgifter till Le Parisien ska Cavani få ett löneavdrag på hela 141 000 euro, motsvarande 1,3 miljoner kronor och Lavezzi på 98 000 euro, alltså 931 000 kronor.

Tränare Blanc säger att böterna helt beräknas på spelarnas löner.

– Månaden har 30 eller 31 dagar, varje missad arbetsdag innebär avdrag på ­lönen.

Tidningen Le Figaro tror dock inte att Lavezzi och Cavani bötfälls på lediga dagar och beräknar därför att deras böter blir lägre med bara 646 000 kronor i böter för Cavani och mindre även för Lavezzi.

”Motta är urless”

– I fotboll handlar det om att spela för kollektivet och det gemensamma intresset och det gör deras frånvaro ännu mer allvarlig, säger Blanc.

Både Lavezzi och Cavani sägs sedan länge vilja bort från PSG. Kring Lavezzi har det också till och från varit disciplinära problem som för mycket nattliv på Paris inneställen.

Samtidigt oroar sig PSG:s ledning för vad det skulle innebära att släppa dem nu, inför CL-åttondelarna, om man inte gör en tillfredsställande januari-transfermarknad.

– Det var en viktig seger nu i kväll, för moralen. Men det finns fortfarande spänningar i laget, mellan fransmännen och de andra framför allt. Och Thiago Motta är urless, det är som att vara tillbaka i Inter 2012 för honom, säger en Paris-kontakt.

Zlatan, som är känd för sin stränga arbetsdisciplin och professionalism, uppges vara nöjd med att Blanc utlovat hårdare tag.

ARTIKELN HANDLAR OM