”Zlatan har aldrig varit i bättre form”

PSG-tränaren hyllar svensken

FOTBOLL

PARIS. Fjärdeplats i tabellen och ledarfigurer som inte gått att känna igen.

Laurent Blanc förklarar PSG:s svajiga höst med skadorna på Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva, men lämnar också lugnande besked.

– Ibra och Thiago Silva har aldrig varit i bättre form, säger PSG-tränaren inför morgondagens match mot Evian.

PSG tog sig vidare i ligacupen med nöd och näppe efter segern mot Saint-Etienne i tisdags, där Zlatan Ibrahimovic gjorde matchens enda mål.

Men i ligan kvartstår frågetecknen. På de tre senaste matcherna har PSG två förluster och ett oavgjort resultat, utan att ha mött något av Ligue 1:s topplag.

Skyller på Zlatans skada

Rykten om osämja i truppen och det faktum att Edinson Cavani och Ezequiel Lavezzi stängdes av av Laurent Blanc efter att ha anslutit till gruppen senare än bestämt efter julledigheten, har ytterligare spätt på bilden att PSG är ett lag i disharmoni.

Inför söndagens möte med Evian har Laurent Blanc gott hopp om att trenden ska vända.

– Vi är ett lag med riktigt bra spelare, tyvärr har de inte alltid varit så bra när de väl kommit ut på planen. Nu har vi förberett oss på bästa sätt. Det var längesedan jag hade hela laget tillgängligt, jag vet inte om det hänt någon gång, men nu har vi det, säger Laurent Blanc som menar att höstens svaga resultat till stor del beror på – Zlatan Ibrahimovic.

”En tuff höst”

– Han har haft en tuff höst, som hela laget, men han har en ursäkt eftersom han var skadad i flera veckor. Vi har gjort en medioker start på säsongen, både sett till spelet och tabellplaceringen och det finns många förklaringar till det. Men en stor är skadorna, och där har våra två ledare, Zlatan i anfallet och Thiago Silva i försvaret, varit bort i upp till åtta veckor var, säger Laurent Blanc och fortsätter:

– Nu är de tillbaka och har aldrig varit i bättre form. Det är ledarna som tar ett lag allra högst, finns inte de där så blir det mycket svårare för laget.

PSG möter Evian, på 18:e plats i tabellen och just nu under nedflyttningstrecket, i morgon söndag klockan 14 på Parc des Prince i Paris. PSG ligger på fjärde plats, fyra poäng efter tabellettan Olympique Lyon.

ARTIKELN HANDLAR OM