Därför krisar PSG: ”De är för gamla”

Foto: AFP
FOTBOLL

PSG har inte bara den stjärnfyllda truppen i Ligue 1 – de har också den äldsta.

I dagens upplaga av Le Parisien pekas det ut som anledning till att laget hackar.

– Det finns en mental nedbrytning, säger tidigare PSG-spelaren Vincent Guerin.

Från dagens upplaga av Le Parisien

Paris SG:s säsong har inte varit lika fantastisk som fans och och franska journalister trodde på förhand. Den storsatsande klubben parkerar i dag på en fjärdeplats i Ligue 1 med mer än halva säsongen spelad.

Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva har missat stora delar av säsongen som följd av skador och franska press har rapporterat om sprickor i truppen och missnöje med tränare Laurent Blanc.

I dag tar Le Parisien ett större grepp på det underpresterande PSG. Och enligt tidningen kan denna säsongs dipp i formen mycket väl ha med ålder att göra.

I tidningens kartläggning av ligans toppskikt står klart att PSG har den överlägset äldsta startelvan, med en snittålder på 27,7 år.

Lyon är lägst med ett snitt på 23,5 år.

”Syns på motivationen”

Laurent Blanc tog själv fram åldersaspekten på en fråga om Zlatan Ibrahimovic efter söndagens 4-2-seger mot Evian.

– Från en viss ålder blir det svårt att leverera kontinuerligt. På det stora hela har vi inte varit lika bra som förra säsongen. Men låt oss inte glömma att alla också är ett år äldre, sa Blanc.

I Laurent Blancs föredragna startelva finns fyra spelare som är över 30 år gamla. Tidningen pekar på sanktionerna från Financial Fair Play som anledning till att klubben inte kunde föryngra truppen i somras.

– Det finns en mental nedbrytning. Det syns på motivationen. Man man spelar var tredje dag mot lag som kämpar där nedanför är det svårt att vara 110 procent fokuserad varje match, säger tidigare PSG-spelaren Vincent Guerin.

”Zlatan på nedgång”

Le Parisien skriver att PSG är ett lag i slutet av livscykeln och att förnyelse kommer att behövas i sommar för att hoppas på hitta ny kraft. Vidare menar man att svenske Zlatan Ibrahimovic, 33, är på nedgång.

Även Damier Comolli – tidigare sportchef i Liverpool – säger till tidningen att PSG är på fel väg.

– Trenden i fotboll går mot en föryngring. Real Madrid och Chelsea värvar exempelvis bara spelare som är yngre än 27 år. Både på grund av fysik och ekonomisk balans. Köper du en ung spelare kan du alltid sälja igen utan att förlora pengar, säger Comolli.

ARTIKELN HANDLAR OM