”I juni kommer endast en av dem vara kvar”

Uppgifter: Manchester United intresserade av byte

1 av 3
”Det viktigaste är den respekt som de båda parterna måste ha för varandra”, säger Cavani efter matchen till Le Parisien.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic och Edinson Cavani drar inte jämnt.

I dag uppger l'Equipe att relationen mellan anfallarna havererat – och att Cavanis bojkott av PSG:s vinterläger fått Zlatan att tröttna.

Från dagens upplaga av l'Equipe.

Sedan Edinson Cavani värvades till Paris SG sommaren 2013 har frågorna alltid funnits där – hur skulle det fungera med två centrala anfallsstjärnor i samma lag?

Svaret blev att Cavani fått husera på kanten under sin tid i den franska huvudstadsklubben medan Zlatan Ibrahimovic alltjämt prenumererar på platsen centralt.  Tiden har också präglats av uppgifter om missnöje hos den uruguayanske landslagsmannen.

I dagens upplaga av l'Equipe uppges att när juni månad passerat kommer endast en av stjärnorna att vara kvar i klubben. Problemet ska vara att ”spelarnas egon” inte finner rum för varandra.

”Besviken på Cavani”

Relationen mellan herrarna uppges ha blivit rejält ansträngd i början av april förra året. Inför den första kvartsfinalen mot Chelsea i Champions League beklagade sig Cavani över hur sin roll i laget i en intervju med l'Equipe.

Ibrahimovic ska ha blivit förbannad över kommentaren och PSG vann matchen 3-1.

Men när svensken missade returmötet och PSG förlorade 0-2 med Cavani som central anfallare ska relationen blivit ännu sämre.

Enligt l'Equipe anses Cavani av sina lagkamrater vara blyg och han umgås inte med den ”italiensksspråkiga” gruppen inom PSG där Zlatan är en symbol.

”Uppskattade inte ursäkten”

Tillsammans med Ezequiel Lavezzi skippade Cavani PSG:s vinterläger i Marrakech. I fredags bad de bägge spelarna om ursäkt inför spelartruppen. Ibrahimovic uppskattade varken bojkotten eller ursäkten, uppger l'Equipe.

Som ny anfallare till klubben skriver den franska tidningen att Manchester United är intresserade av ett byte – Edinson Cavani för Radamel Falcao.

ARTIKELN HANDLAR OM