Cavani: Har hittat på den här cirkusen

Anfallaren till Sportbladet om påstådda sprickan med Zlatan

1 av 2 | Foto: AFP
Cavani.
FOTBOLL

PARIS. PSG tog sig vidare i franska cupen med Zlatan Ibrahimovic på bänken.

I hans ställe gav Edinson Cavani PSG ledningen, och efter matchen fick han återigen svara på frågor om relationen med sin svenske lagkamrat.

– Det finns inga problem, hur skulle jag inte kunna ha respekt för honom? säger Cavani till Sportbladet.

Paris Saint-Germain tog en ganska bekväm seger i franska cupens sextondelsfinal när man slog Bordeaux med 2–1, utan Zlatan Ibrahimovic på plan.

– Det handlar inte om hans form, utan om att jag roterar hela laget. Dessutom hade Zlatan två gula kort redan och behöver också återhämta sig för att bli bättre de kommande veckorna, förklarar Laurent Blanc bänkningen.

Gjorde ledningsmålet

Edinson Cavani, som startade centralt i anfallet i Ibrahimovics frånvaro, nickade in 1–0 efter knappa kvarten. Javier Pastore utökade en kvart senare och trots ett Bordeaux-mål i början av andra halvlek hade PSG ganska god kontroll på matchen.

Men om en kvalificering för åttondelsfinal i den inhemska cupen känns som en avslagen historia finns det andra saker kring PSG som är desto hetare.

På matchdagen hade den franska tidningen l’Équipe en gång för alla slagit fast att Edinson Cavani och Zlatan Ibrahimovic inte drar jämnt och att en av dem kommer att lämna klubben i sommar.

”Den här cirkusen har hittats på”

Efter matchen frågade Sportbladet Edinson Cavani om det finns ett relationsproblem mellan anfallarna i Paris Saint-Germain:

– Det finns inget problem, som jag alltid sagt. Den här cirkusen om PSG-anfallarna har hittats på. Alla har professionell respekt för varandra, säger Cavani till Sportbladet och fortsätter:

– Tänk dig själv, hur skulle jag inte kunna ha respekt för honom, en anfallare som skrivit historia och som jag har massor att lära mig av.

Laurent Blanc på samma tema:

– Jag har spelat fotboll i 25 år, ibland med spelare jag inte gillade, men på planen hade alla samma lust att vinna ihop. Det behöver inte betyda att man åker på semester ihop.

ARTIKELN HANDLAR OM