Värvade Kiese Thelin efter råd från Zlatan

Kiese Thelin i svenska U21-landslaget.
FOTBOLL

PARIS. Bordeaux har en tung säsong men hoppas på snar hjälp – från Sverige.

I går anslöt Isaac Kiese Thelin till klubben, en affär som han delvis kan tacka Zlatan Ibrahimovic för.

– Jag kontaktade Ibra som bekräftade att Thelin är en bra och seriös kille, säger Bordeaux-tränaren Willy Sagnol.

Isaac Kiese Thelins framfart med Malmö i Europa har inte gått under radarn. I går skrev den 23-årige anfallaren kontrakt med franska klubben Bordeaux för någonstans mellan 32 och 40 miljoner kronor.

Tränaren Willy Sagnol var tidigare förbundskapten för Frankrikes U21-landslag och fick lära känna Thelin närmre under play off-mötet till U21-EM, där Sverige slog ut Frankrike.

”Jag ringde Zlatan”

– Han kommer att bli en uppspelspunkt för oss, Isaac Thelin har två bra fötter, kan spela även på kanterna och har ett stort hjärta. Han jobbar mycket, det fick vårt U21-lag känna på, säger Sagnol, som följt svensken under ”mer än ett års tid”.

– De senaste sex månaderna har han utvecklats mycket och allt vi hört om hans personlighet är positivt, säger Sagnol som inte tvekade att kontakta en svensk med viss expertis på ämnet.


– Jag ringde Zlatan som bekräftade att det är en bra och seriös kille som gillar att jobba hårt. Det är den typen av spelare vi letar efter i Bordeaux. Vi vet att han antagligen bara kommer att ”passera” hos oss, för jag förutspår en mycket ljus framtid för honom, säger Sagnol.

ARTIKELN HANDLAR OM