”Jobbar i det dolda för att ta över PSG”

Foto: TT
Zlatan och Leonardo.
FOTBOLL

Zlatan kan lämna PSG i sommar.

Det tror nu flera franska och italienska medier.

Samtidigt påstås före detta sportchefen Leonardo jobba i det dolda för att ta tränare Laurent Blancs jobb.

En rad storspelare som vill lämna klubben.

Intriger och falskspel i det fördolda.

Det är några av de problem som skakar PSG, enligt l’Equipe, le Parisien och Gazzetta dello Sport.

– Det är normalt att alla i ett lag inte är bästa vänner. Men man måste ändå jobba för varandra, som ett lag, sa tränare Laurent Blanc nyligen.

Missnöje och osämja

Förutom missnöje och osämja i gruppen uppges dock PSG i allt högre grad skakas av interna intriger. Det skriver både de franska stortidningarna och Italiens största sporttidning.

”Ibrahimovic överväger en flytt i juni”, skriver Gazzetta dello Sport. Även Sportbladet har tidigare rapporterat samma sak, vid flera tillfällen.

– Zlatan börjar inse att han aldrig vinner något mer än franska ligan och lite småcuper här och där, med PSG. Och han vantrivs med hela klimatet just nu, säger en Paris-källa.

Enligt ihållande uppgifter, både från franskt och italienskt håll, uppges dessutom den förre sportchefen Leonardo vilja ta över Laurent Blancs tränarjobb. Han sägs prata och mejla, bakom kulisserna, med en rad spelare i PSG. Något som sägs störa Blanc mycket.

– Leos manövrar och intriger skapar ännu mer obalans i gruppen, säger en källa.

”Gör honom lättretlig”

Enligt Le Parisien har Blanc tagit upp sitt missnöje med president Al-Khelaifi. Tränaren ska också vara missbelåten med hur PSG skött transfermarknaden hittills.

– Blanc vet att han sitter löst och det gör honom lättretlig, säger en kontakt i Paris.

Enligt l’Equipe har president Nasser Al-Khelaifi börjat se sig om efter andra tränare igen. Först ska han ha närmat sig Inters nygamle tränare Roberto Mancini och sen sägs han ha kontaktat Atletico Madrids Diego Simeone.

– Det stämmer att PSG börjat känna Mancini på pulsen. Men han är inte lockad av franska ligan, det kommer att krävas mycket pengar om han ska gå dit, säger en kontakt i Milano till Sportbladet.

Bråttom att få arbetsro

Samtidigt skriver Gazzetta dello Sport att Thiago Motta fått mer än nog av klimatet i PSG:s omklädningsrum.

– Om Ibrahimovic spelar dåligt får jag skulden. Och om Thiago Silva och David Luiz spelar dåligt är det mitt fel. Men om jag spelar dåligt borde det också vara deras fel, säger Motta till Gazzettan.

Han uppges vilja bli såld omgående. Även Edinson Cavani och Lavezzi vill bort och har orsakat ännu mer spänningar då det uteblev från vinterlägret i Marocko.

En Paris-källa menar att det är bråttom för PSG att få arbetsro.

– Det är mindre än en månad tills man möter Chelsea. Vi får se om laget kan enas mitt i krisen. Annars blir det ännu en besvikelse den här säsongen och tack och hej till Champions League i år igen.

ARTIKELN HANDLAR OM