Lyon körde över PSG

Schelin målskytt – när Lyon tog ett stort steg närmare ligatiteln

FOTBOLL

PARIS. Lyon hade chans till revansch för europabesvikelsen – och tog den med besked.

4–0 mot Caroline Seger och Kosovare Asllanis PSG innebär att man nu har ligatiteln i en liten ask.

– Man får inte glömma vår historia, det vi presterat under många år. I slutändan kan det spela in, säger Lotta Schelin.

Foto: TT
Lotta Schelin.

Det hade pratats om både paradigmskifte och revanschläge, men när Lyon klev av planen på Stade Charléty på lördagkvällen var det efter en rejält utklassning i seriefinalen mot PSG.

Paris Saint-Germain hade vinna med två mål för att fortsätta ha hopp om ligatiteln.

Två snabba mål

Efter en inledande kvart där hemmalaget hade bäst initiativ framåt tog Lyon allt mer tag i matchen. En halvtimme in slog Camille Abily in ledningsmålet och gjorde uppförsbacken för PSG brantare.

Bara fem minuter senare nickade Lotta Schelin in 2–0 och saken var klar. Men det var inte Lyon.

3–0 på ett fantastiskt skott i krysset av Elise Bussaglia och 4–0 av Lara Dickenmann i andra halvlek innebar klara besked: PSG må ha slagit ut Olympique Lyonnais ur Champions League tidigare, men när allt stämmer för Lotta Schelin och kompani är de Frankrikes klart bästa klubblag.

”Man vill alltid vinna mot Paris”

– 4–0 på deras hemmaplan är ju fantastiskt. Det viktiga för oss var att säkra titeln och nu är vi på väg att göra det, säger Schelin till Sportbladet efter matchen.

Hur mycket kändes det som en revanschseger med tanke på Champions League?

– Man försöker inte tänka revansch, det här är två olika turneringar, det är mer att man alltid vill vinna mot Paris. Under en match kan allt hända, det såg vi i Champions League. Vi måste vara bra för att slå dem, de kommer närmre, säger Lotta Schelin.

Asllani och Seger pratade inte

Kosovare Asllani och Caroline Seger i hemmalaget var desto mindre pratglada efter matchen och gick direkt till PSG:s omklädningsrum under bistra miner.

Inte ens Schelin hann växla några ord med landslagskamraterna.

– Nej, jag förstår dem. Det var som när vi åkte ur Champions League; man tar sig rätt snabbt till omklädningsrummet och är inte så pratsugen, säger Schelin, som närmast åker på Algarve Cup med landslaget, en försmak inför sommarens VM-turnering i Kanada.

– Sedan jul har vi under en period inte haft så jättesvåra matcher. Då är det skönt att vara iväg med landslaget och få tuffa matcher och hålla uppe en viss nivå. Kan man få en bra säsong med sig bådar det ju alltid gott inför VM, säger Lotta Schelin.

ARTIKELN HANDLAR OM