Blanc: Det är inte världens bästa idé

Foto: AFP
Blanc på presskonferensen.
FOTBOLL

PARIS. Det drar ihop sig till årets ligamatch i Frankrike, men PSG kommer till start med vissa försvårande omständigheter.

– Att lägga ett Clasico direkt efter ett landslagsuppehåll är inte den bästa idén för dem som väntar sig en stormatch, säger Laurent Blanc dagen före Marseille – PSG.

Med blott två poängs skillnad i tabelltoppen reser Paris Saint-Germain till Marseille för att spela Frankrikes eget Clasico i morgon söndag. Vid hemmaseger går OM förbi parisarna i tabelltoppen, men först ska Lyon möta Guingamp på lördagseftermiddagen, med möjligheten att gå upp i provisorisk ligaledning.

PSG:s tränare valde i vanlig ordning att ta ner förväntningarna dagen före match.

– Den är viktig, men inte viktigare än någon annan match och inte viktigare än tre poäng, säger Laurent Blanc.

Missat chansen tidigare

Hans lag är sedan ett par veckor för första gången den här säsongen tabelletta, något Blanc hoppas rent psykologiskt ska hjälpa i titelstriden.

– Vi har missat chansen att ta ledningen i tabellen flera gånger, i Lille, i Lyon. Vi missade chansen två, tre gånger och det är klart att motståndarna börjar tänka ”vill de inte vara etta?”. Men nu känner jag att laget är rejält motiverat och det faktum att vi nu är etta ger oss lite mer utrymme att andas, säger Blanc.

Lucas saknas i PSG:s trupp inför matchen mot Marseille, men övriga är tillgängliga om än inte helt formtoppade.

– Ett Clasico direkt efter ett landslagsuppehåll är inte världens bästa idé. Jag hade inte tillbaka hela mitt lag förrän i går, och många var trötta. Man har jetlag och har sovit för lite och kan inte träna som vanligt eftersom man är rädd för skador. Det här är en match där alla vill se fint spel och vackra mål och jag tror inte att vi har de möjligheterna just nu, framför allt inte med sydamerikanerna, säger Laurent Blanc, som också fick frågan vad Zlatan Ibrahimovics återfunna målform gör för PSG i slutspurten av säsongen:

Zlatan gör motståndarna rädda?

– Att ha en spelare som honom i en match som den här hjälper inte bara ditt lag utan gör motståndarna rädda också. Framför allt när han är i bra form. Hans statistik visar detta. Han har gjort mycket mål i hela Europa. Tyvärr för oss kommer vi inte ha honom tillgänglig i alla matcher på slutet.

Zlatan Ibrahimovic är kallad till franska ligans disciplinkommitté den 9 april, där hans eventuella straff för utbrottet på domaren i Bordeaux för två veckor sedan ska tillkännages.