Kiese Thelin utbuad av egna supportarna

Foto: TT
Kiese Thelin i matchen mot PSG förra månaden.
FOTBOLL

Isaac Kiese Thelin har fått en tuff start i Bordeaux.

I helgen buades han ut av vissa Bordeaux-supportrar.

– Jag hörde det, säger svenskens tränare.

Isaac Kiese Thelin gjorde stor succé i Malmö FF under den svenska fjolårssäsongen och attraherade intressenter ute i Europa efter sina framträdanden för klubben i Champions League-spelet.

Bordeaux öppnade plånboken rejält för att locka anfallaren till Ligue 1 och MFF accepterade ett bud på över 30 miljoner kronor. Men starten i Frankrike har inte varit någon dans på rosor. Efter att ha spelat tio matcher för sin nya klubb har svensken än så länge endast mäktat med ett mål för klubben, även om han radat upp tre assist på sistone.

”Han kämpade”

I helgens ligamatch hemma mot Lens fick vissa av Bordeaux-supportarna nog av sin rekorddyra anfallare och riktade burop mot svensken. Burop som även blivit en snackis efter matchen.

– Jag hörde under matchen att det fanns en eller två mindre reaktioner mot Thelin, säger Bordeaux-tränaren Willy Sagnol enligt 20minutes.

Svenskens tränare rider dock ut till försvar för sin värvning.

– I de fyra senaste matcherna har han gjort tre assist. Tre assist, det har gett oss sex poäng. Han kämpade outtröttligt och imponerade på mig. Han kanske saknar finess framför mål och i vissa andra delar, men hans arbetsinsats var enorm, säger Sagnol om insatsen mot Lens.