Hattrick av Zlatan – passerade 100 mål i PSG

Men nu väntar allvaret: ”Förväntar mig inte någon avstängning”

1 av 2
FOTBOLL

PARIS. Zlatan Ibrahimovic gjorde hattrick och tog PSG till årets andra final.

Men under torsdagen väntar allvaret igen, när disciplinnämnden avgör hans öde efter utbrottet i Bordeaux.

Tre, fyra matcher, tippar experterna.

– Jag förväntar mig inte någon avstängning, säger Zlatan Ibrahimovic själv till TV4.

Foto: AFP

Paris Saint-Gemain fick en fin start mot Saint-Etienne i semifinalen i franska cupen, där hemmalaget tilldömdes straff och Zlatan Ibrahimovic fick slå in sitt 100:e mål för Parisklubben efter 20 minuter. Bara fyra minuter senare kvitterade gästerna via Romain Hamouma, men efter pausvilan drog PSG iväg i målprotokollet. Först gav Ezequiel Lavezzi hemmalaget ledningen igen och sedan slog Zlatan Ibrahimovic in 3–1 via ett konstnummer mot målvakten Stéphane Ruffier och 4–1 på övertid på ett hårt skott en bit utanför mål.

– Om det var så här varenda kväll skulle det vara julafton hela tiden. Det vore fint. Men allvarligt, det viktigaste är att vi är i final, inte vem som gjort målen, säger Zlatan efter matchen och sitt 102:a mål i klubben.

Möter Auxerre

PSG:s andra cupfinal för säsongen kommer att spelas mot Auxerre.

– Vi är final i den här cupen och en ny final på lördag. Det har varit en bra och avgörande vecka. Vi har chans att göra bra saker och skapa historia, säger Zlatan till TV4 efter matchen.

På lördag möter PSG Bastia i finalen av ligacupen, på Stade de France utanför Paris.

– Det känns bra. Vi förlorade sist mot dem med 4–2 och alla har det i huvudet. Det är klart att hela laget vill vinna allt vi kan vinna, det visade vi i dag. Det blir en spännande och bra match mot ett bra motstånd och en ny arena där jag aldrig spelat, inför 90 00 människor, säger Zlatan.

”Väldigt viktig spelare”

Det kan bli den sista matchen på ett tag för Ibrahimovic. I dag väntar disciplinkommitténs dom efter utbrottet i Bordeaux för tre veckor sedan, då han utnämnde domaren till ”den sämsta på femton år” och Frankrike till ett ”skitland”.

Men Zlatan själv tycks lugn inför beskedet.

– Jag förväntar mig inte någon avstängning, men det beror på vad de kollar på.

Hans lagkamrat Thiago Silva är aningen mer realist:

– Det är en väldigt viktig spelare för oss. Jag tycker att en match skulle räcka.

FAKTA

Semifinal

Paris SG–St Etienne 4–1 (1–1)

1–0 Zlatan Ibrahimovic (21 str), 1–1 Romain Hamouma (25), 2–1 Ezequiel Lavezzi (60), 3–1 Zlatan Ibrahimovic (81), 4–1 Zlatan Ibrahimovic (90).

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Paris SG.