”Så ska PSG bygga om laget i sommar”

Får mer pengar än väntat

FOTBOLL

Uefa lättar FFP-sanktionerna mot Paris SG, enligt Le Parisien.

Därmed kan klubben spendera motsvarande 750 miljoner kronor i sommar.

Och PSG har redan identifierat målen.

Zlatans entourage – 18 nyckelpersoner

Efter att ha blivit överkörda av Barcelona i årets Champions League och inte tagit sig länge än i fjol har det blivit dags för Paris SG att bygga om truppen.

Men Uefa:s nya Financial Fair Play-regler begränsar den franska klubben från att ta i med all vad de qatariska ägarna är värda. I fjol straffades klubben för överträdelser av reglerna och fick spela med en mindre Champions League-trupp denna säsong.

Och utan reglerna hade det spenderats ännu mer pengar.

– I en perfekt värld skulle vi spendera 150 miljoner euro under sommarfönstret, säger en källa inom PSG till Le Parisien.

Lång lista namn

Men det är inte endast dåliga nyheter för den franska storklubben inför sommarhandeln.

Enligt Le Parisen kommer PSG att få spendera 80 miljoner euro i sommar efter lättnader i sanktionerna från Uefa. Klubben hade tidigare befarat att man ”bara” skulle kunna spendera 60 miljoner.

Ökningen i transferbudget innebär att klubben kan räkna hem minst ytterligare en spelare och enligt Le Parisien har PSG en lång lista namn över kandidater i sommar.

Chelseas Petr Cech ska vara aktuell att ersätta Salvatore Sirigu som förstemålvakt. Dessutom kollar man på ett koppel utespelare i form av Ricardo van Rhijn (Ajax), Sami Khedira (Real Madrid), Carlos Bacca (Sevilla), Memphis Depay (PSV Eindhoven) och Yaya Touré (Manchester City).

Zlatan Ibrahimovic har kontrakt till sommaren 2016 men har ryktats bort från klubben.

Zlatans entourage – 18 nyckelpersoner