”PSG är ett steg uppåt för honom i karriären”

Uttalandet som får United-fansen att se rött

Di Maria är på väg att lämna Manchester United för Thiago Silvas PSG.
FOTBOLL

Manchester United-fansen är arga på Thiago Silva.

Anledningen är en hyllning till Angel Di Maria.

– Det är ett steg uppåt i karriären om du ansluter till PSG, säger PSG-kaptenen.

Foto: TT
Di Maria.

Det är numera bara en tidsfråga innan Angel Di Maria blir klar för Paris Saint-Germain. Affären har länge varit nära förestående, och flertalet PSG-spelare har redan talat sig varma om den argentinske stjärnan.

”Om du ansluter...”

Thiago Silvas hyllning har dock lett till starka reaktioner bland Manchester United-fansen. PSG:s lagkapten menar nämligen att Di Maria – genom att lämna United för PSG – avancerar på karriärstegen.

– Folk respekterar numera PSG som en av de största klubbarna i Europa. Real Madrid och Barcelona är förmodligen på en annan nivå. Men efter det tar du ett steg uppåt i karriären om du ansluter till PSG, säger Silva enligt Daily Mirror.

För trött för undersökning

Silva tog själv ”ett steg uppåt i karriären” när han lämnade Milan för PSG tillsammans med Zlatan Ibrahimovic sommaren 2012.

Både fransk och engelsk pressuppgifter gör gällande att Di Maria alltjämt befinner sig i Qatar för läkarundersökningar innan det att affären blir officiell. Den argentinske landslagsmannen ska efter 20 timmars flygning från Argentina varit för trött för att genomgå undersökningarna i går.