PSG:s besked – om Ibras skada

Därför missar stjärnan ligapremiären

Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD OCH TT
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic dras med en skada.

Nu bekräftar PSG att det rör sig om ett inre ledband i höger knä.

– Ett hårt slag för oss, säger tränare Laurent Blanc.

Det var i lördagens supercupmatch mot Lyon som Zlatan Ibrahimovic tvingades lämna planen med en skadekänning.  Direkt efteråt uppgav italienska medier att fredagens ligapremiär mot Lille var i fara – och nu bekräftar PSG att ”Ibra” missar matchen.

Efter undersökningar står det klart att att det är ett inre ledband i högra knät som spökar för den 33-årige svenske landslagskaptenen.

”Kommande farväl?”

Hur länge Zlatan kommer att bli borta framgår inte i klubbens pressmeddelande. Och skadan ger upphov till nya spekulationer gällande svenskens framtid. ”Ibra” har ett år kvar på sitt kontrakt med den franska huvudstadsklubben men har under sommaren ryktats vara överens med Milan om en återkomst.

Efter att skadan blivit känd undrade italienska tidningen Gezzetta dello Sport om det är ett tecken på att hans dagar i Paris är räknade.

”Är det här ett tecken på ett kommande farväl från Ibra till Paris-klubben?", skrev tidningen.

”Låt oss se...”

Och tidigare under tisdagen uttalade sig Milans vd Adriano Galliani återigen kryptiskt på frågan om Ibrahimovic kommer återvända till Milan.

– Zlatan har kontrakt med PSG i ytterligare ett år, men vi får se. Fönstret är fortfarande öppet länge till. Låt oss se vad som händer, sa Milan-bossen.

Sportbladet söker landslagets sjukgymnast Rickard Dahan.