”Folk har fått fel bild av Zlatan...”

Förre lagkamratens hyllning till ”Ibra”

Foto: Getty Images
FOTBOLL

Yohan Cabaye har lämnat PSG för Premier League.

Nu talar han ut om relationen med Zlatan Ibrahimovic.

– Folk har fått fel bild av honom, säger fransmannen.

När PSG köpte Yohan Cabaye från Newcastle i januari 2014 uppgavs Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic vara emot värvningen och det rapporterades om att fransmannens ankomst höll på att orsaka en spricka i laget.

Men när Cabaye väl anlände till huvudstaden hade han bara positiva saker att säga om den svenske stjärnan.

– Ibra? Han är trevlig. Det finns två Ibrahimovic i Paris. I omklädningsrummet är han lättsam och skämtar ofta, men på planen, och på träning, är han en helt annan person. En person som alltid vill vinna och göra mål. Han ställer extremt höga krav på sig själv, sa Cabaye enligt RTL.

”Kan ryta till”

Efter att ha fått sparsamt med speltid i PSG har han nu lämnat Ligue 1 för spel i Crystal Palace. Och i en intervju med Daily Mail får Cabaye återigen frågor om sin relation till Zlatan. Enligt honom själv kom de bra överens under hela sejouren i Paris.

– Folk har sina åsikter om Zlatan, men han jobbar extremt hårt. Han anstränger sig varje dag för att bli bättre, och han kräver samma sak av sina lagkamrater. Ibland kan han ryta till och skrika åt dig. Det gjorde han mot mig, och det gjorde han mot de andra i laget också, säger Cabaye.

”Bara att se och lära”

Han hyllar ”Ibras” professionalitet.

– Det bästa man kan göra är att se och lära. Det var det jag gjorde varje dag, varje gång han kom till frukosten eller till gymmet inför träningarna. Allt han gör, gör han för att utvecklas. Och kolla hur mycket han har vunnit. 27 titlar tror jag att det är, säger Cabaye.