Premiärförlust – då kom bomben

FOTBOLL

Förlust i premiären mot Caen.

Då kastar tränare Marcelo Bielsa in handduken.

– Jag avgår, säger han på presskonferensen.

Marcelo Bielsas kontrakt med Olympique de Marseille löper ut den här sommaren men så sent som i torsdags slog argentinaren fast att han kommer stanna i klubben.

På presskonferensen inför premiären mot Caen meddelade Bielsa att han och presidenten Vincent Labrune var överens om en förlängning.

– Det är jag som har utvecklat det här projektet. Jag tror på det och därför vill jag vara kvar, sa han.

Chockade alla

Men det är inte för intet som han kallas ”El Loco”.

Det visade sig på lördagskvällen.

Marseille förlorade premiären med 0-1 och på presskonferensen efteråt chockade Bielsa den samlade presskåren genom att leverera det minst sagt oväntade beskedet att han lämnar klubben.

– Jag avslutar härmed mitt arbete för OM. Jag kommer att återvända till Argentina, säger han enligt Marseilles Twitterkonto.

Skrivit ett brev

Enligt klubben själv hade Bielsa inte informerat spelarna om sitt beslut när han levererade beskedet på presskonferensen. Tidningen L'Equipe skriver att argentinaren känt sig sviken av president Labrune som ska ha gått bakom ryggen på tränaren och på eget bevåg skrivit om lönedetaljer i det kontrakt som Bielsa förväntades underteckna.

– Det är inget jag accepterar, säger Bielsa.

Enligt sports.fr planerar argentinaren att offentliggöra sin avskedsansökan som han lämnade över till presidenten inför presskonferensen.