Marseille sågar Bielsas avhopp

”Accepterar inte någon som sätter personliga intressen före”

FOTBOLL

KAZAN. Marcelona Bielsa valde att lämna sitt jobb efter en dag av säsongen.

Nu väljer Marseilles ledning att svara.

De håller inte igen.

”Chock” är en överutnyttjad kliché inom fotbollen, men ibland passar det faktiskt.

När den argentinske demontränaren Marcelo Bielsa, efter en sommars förhandlingar, valde att inte förlänga sitt kontrakt och meddela att han lämnar sitt uppdrag omedelbart efter en skrällförlorad premiär på hemmaplan (0–1 mot Caen) skakade det både den franska storklubben i grunden.

Rykten säger att Bielsa kan vara på väg att ta över Mexikos landslag, under tiden jagar OM en ersättare.

Dagen efter chocken såg de också till att förklara hur de ser på Bielsa-affären.

I ett officiellt pressuttalande skriver klubben bland annat att ”OM kan inte under några omständigheter göra sig till gisslan under kraven hos någon som sätter sina personliga intressen före klubbens”.

Biels anslöt sent till lagets försäsong, men utåt sades det hela tiden att enbart detaljer återstod innan han skulle skriva på en kontraktsförlängning.

Men så blev det aldrig.

”Olympique Marseille lever av unika värden och har en tillräckligt rik historia för att vägra att underordna sig en enda persons regler” meddelar klubbledningen.

FAKTA

Hela pressmeddelandet från Marseilles klubbledning:

Olympique Marseilles ledning har gjort allt för att erbjuda klubben en tränare som motsvarar nivån för ett sådant ansvar. Men OM kan inte under några omständigheter göra sig till gisslan under kraven hos någon som sätter sina personliga intressen före klubbens.

Olympique Marseille lever av unika värden och har en tillräckligt rik historia för att vägra att underordna sig en enda persons regler.

Margarita Louis-Dreyfus (ägarinnan) och klubbledningen kommer självfallet under de kommande dagarna vidta alla nödvändiga åtgärder för att ge OM chansen att uppleva en säsong i nivå med dess förväntningar.