Zlatan: ’Hade varit en bra UFC-fajter’

Hyllar sporten – och utmanas (?) av ”The Mauler”

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic tror att han skulle ha blivit en bra UFC-fajter om han satsat på den sporten i stället för fotboll.

Nu utmanas (?) han av Alexander Gustafsson.

”Så länge det sker i buren och inte på fotbollsplanen så är jag på”, skriver ”The Mauler” på Facebook.

Det är i en öppenhjärtig intervju med amerikanska The Bleacher Report som Zlatan Ibrahimovic pratar om sitt sitt stora intresse utanför fotbollen – nämligen MMA. ”Ibra” har själv en bakgrund inom taekwondo och har vid upprepade tillfällen engagerat sig i Alexander ”The Mauler” Gustafssons UFC-matcher.

”Stort fan”

Och PSG-stjärnan tror att han hade kunnat göra karriär inom MMA om han valt att satsa på den sporten i stället för fotboll.

– Min pappa ville att jag skulle bli advokat, men jag har svårt att se mig själv som advokat. Däremot är jag ett stort UFC-fan, så om jag inte hade spelat fotboll hade jag nog sysslat med UFC, kampsport. Jag tror att jag hade blivit en riktigt bra fajter, säger ”Ibra” i intervjun.

”Så länge det sker i ringen”

Och det dröjde inte länge innan UFC lade upp videointervjun på sitt Facebook-konto. Där vädjar de också en en drömmatch:

”Hade vi kunnat få se Zlatan Ibrahimovic och Alexander Gustafsson i UFC-oktagonen tillsammans? Mind = Blown!”, skriver UFC i sitt inlägg.

Nu svarar ”The Mauler” på vad som kan tolkas som en uppmaning:

”Så länge det sker i buren och inte på fotbollsplanen så är jag på. Tack Zlatan Ibrahimovic för att du gillar vår sport”, skriver den svenske UFC-stjärnan, som går sin nästa titelmatch, mot Daniel Cormier, i början av oktober.