Berättar anonymt om Zlatan-mötena

”Folk är rädda”

FOTBOLL

En anonym spelare infiltrerar just nu Ligue 1 för France Footballs räkning.

På fredagen avslöjar han hur det egentligen är att möta PSG och Zlatan Ibrahimovic.

– Det är inga problem med nio av dem, säger spelaren.

Han spelar i Ligue 1 och levererar varje vecka hemligheter inifrån ligan ur en spelares perspektiv. Det är allt fransmännen får veta om France Footballs källa i den professionella fotbollen.

”Så rädda att de underpresterar”

På fredagen är det Paris Saint-Germain och Zlatan Ibrahimovic som står i fokus för hans avslöjanden. För vad säger egentligen de konkurrerande spelarna om den överlägsne ligaledaren.

– När du talar om PSG talar du om alla pengar Qatar investerat. Det är imponerande. De har bara fantastiska spelare. Men summorna de investerat ligger inte i linje med nivån på Ligue 1. Det har skapat ett enormt gap, som två olika divisioner. Det är vad vi säger till varandra, säger spelaren.

Den anonyme uppgiftslämnaren har också sett hur hans lagkamrater delas upp i två grupper inför mötena med Paris-klubben. En grupp med spelarna som ser det som sitt livs match. Den andra med de som är så rädda att de underpresterar.

”Alla vanliga killar utom Zlatan”

– Paris har några av världens bästa spelare men bortsett från Zlatan Ibrahimovic vars personlighet alla känner till så är alla vanliga killar. På planen är de väldigt vänliga. De enda du kan ha problem med i PSG är Zlatan Ibrahimovic och Thiago Motta. De är ovänliga. Dessutom försöker de alltid få dig ur balans och snackar väldigt mycket även med domaren. De andra nio, inga problem.

Motståndaren beskriver ligaledaren som ett tyst men effektivt lag.

– De talar inte mycket med varandra. Mindre än andra lag i alla fall. De behöver inte snacka. De är ett tyst lag, men starkare än något annat. Även taktiskt är de riktigt imponerande. De kan alla knep på planen. Om du löper fem kilometer mot dem behöver de bara löpa två.